Skip to content
Caută
Monica MacoveiMonica Macovei
Monica Macovei
  • Monica Macovei
    • Lider
    • Deputat în Parlamentul European
    • Despre Monica Macovei în presă
    • Publicații și discursuri
    • Profil – CV
  • Activitate în Parlamentul European
    • LIBE
    • D-AL
    • CONT
    • Evenimente organizate în PE
    • Premii
  • Presă
    • Interviuri
    • Declarații politice
    • Comunicate
  • Contact
  • Monica Macovei
    • Lider
    • Deputat în Parlamentul European
    • Despre Monica Macovei în presă
    • Publicații și discursuri
    • Profil – CV
  • Activitate în Parlamentul European
    • LIBE
    • D-AL
    • CONT
    • Evenimente organizate în PE
    • Premii
  • Presă
    • Interviuri
    • Declarații politice
    • Comunicate
  • Contact

De ce am rămas în PDL

Category: Uncategorized @ro19 noiembrie 20139 Comments

Am răspuns în emisiunea Km 0 de la Digi 24 la întrebări pe care le-am primit de la oameni cu privire la rămânerea mea în PDL:

(1) nu am renunțat la obiectivul să reformez PDL și clasa politică; obiectivele grele nu se ating ușor;

(2) nu renunț la opiniile critice față de PDL atunci când cred că greșește;

(3) nu sunt traseistă, dacă plec, o fac o singură dată și numai într-un partid care ar fi întruchiparea dorințelor mele. În acest moment, un astfel de partid nu există în România;

(4) nu am negociat cu nimeni și nimic privind prezența mea pe lista pentru Parlamentul European, mi-am depus candidatura ca orice alt membru;

(5) nu voi vorbi de rău colegii reformiști și nu vreau să am discuții publice cu ei pe această temă.

Răspunsurile mele complete și înregistrările video mai jos.

Monica Macovei (M.M.): E foarte serios și eu vreau să spun acest lucru, pentru că, în acest moment, consider că  – bine, Sever Voinescu nu a plecat, sau Ionuț (Popescu, n.n), fac altceva – sunt singura reformistă care am rămas în PDL și mai pot să am această denumire.

Realizator emisiune: Exact.

M.M.: Noi eram toți în PDL și am zis că reformăm PDL, da? Și unii au plecat din PDL, și într-o perioadă grea.

Realizator: Adică au renunțat. Li s-a părut prea greu.

M.M.: Au plecat din PDL. E o perioadă grea. Serios, consider că am făcut exact ceea ce trebuia să fac, adică să rămân unde e greu și să continui ca și până acum. Păcat că nu suntem mai mulți, să vorbim mai mulți, că ar fi mai ușor. Așa o să vorbesc în continuare singură, pentru că eu nu renunț la nimic din opiniile mele critice față de PDL atunci când cred că greșește.

Realizator: Sunteți supărată pe dl Cristian Preda pentru că a părăsit partidul?

M.M.: Nu sunt supărată, asta este decizia lui. Și Adrian Papahagi a plecat. Dar, repet, eu am rămas să fac ceea ce stabilisem cu toții că facem în PDL. Ca să nu mai amintesc că PDL era același, cu aceiași oameni, și când am intrat în PDL. Unii chiar au fost prim-vicepreședinți când era Blaga președinte.

Realizator: Sugerați că sunt oportuniști?Au fost cu PDL când era la guvernare, au plecat când este în opoziție.

M.M.: Nu sugerez nimic, nu. Nu. Stați un pic. Nu voi vorbi despre colegii mei reformiști de rău și nu vreau să am astfel de discuții, în niciun caz publice. Eu vă spun de ce am rămas, dacă  lumea are nelămuriri: vă spun că sunt consecventă, am rămas în acest partid și voi face ce am făcut și până acum. Doi: nu  sunt traseistă. Dacă ar fi să plec, aș pleca o singură dată într-un partid care ar fi întruchiparea dorințelor și visurilor mele. În acest moment, un astfel de partid nu există în România. Ca atare, stau aici și mă lupt aici.

Realizator: Veți candida din partea PDL la europarlamentare?

M.M.: Se pare că da. Da, eu am depus această cerere, dar să știți că n-am nicio negociere în acest sens, așa cum se tot spune. Bine, sunt și colegi care îmi sugerează să plec din partid.

Realizator: Și unde să mergeți?

M.M.: Doamnă, să știți că eu pot să plec oricând, pentru că eu am o meserie. Am mai plecat.

Realizator: Ați pleca din politică în cazul acesta.

M.M.: Da. O fac. M-a dat afară guvernul Tăriceanu, m-a angajat guvernul britanic. Am o meserie, o fac foarte bine. În 2012 am ieșit prima pe tot Parlamentul European la numărul de legi adoptate. Eu îmi găsesc o slujbă și, da, înseamnă că plec din politică cel puțin o vreme. Pot să fac și asta.

Realizator: Deci vă gândiți la asta?

M.M.: Nu mă gândesc la asta, vreau să vă spun că nu mă amenință nimic. Nu mă amenință. Nu sunt legată așa de politică. Am rămas cu acest obiectiv: să schimb cât pot de mult în bine.

(……)

Realizator: De ce nu v-ați înscris? (în cursa pentru desemnarea candidatului PDL la Președinție, n.n.)

M.M.: M-am gândit să mă înscriu…Nu m-am înscris.

Realizator: Ce v-a împiedicat?Vă gândiți că nu este timpul pentru o femeie candidat la Președinție?

M.M.: S-au făcut niște studii și se pare că românii nu vor o femeie. Dar nu sunt sigură de asta…

Realizator: Mai așteptați un mandat?

M.M.: Nu mi-am propus acest obiectiv politic. Și eu, în general, n-am vrut să fiu ministru, s-a întâmplat. Adică, viața mea nu este politica. Vreau să fac lucruri bune pentru țară, pentru oameni; să fac schimbări – și le fac cu tot sufletul, cu toată dăruirea. Dar la fel de bine pot să fac altceva.

Realizator: Întrevedeți până la prezidențiale o alianță consistentă între PDL și alte partide în zona de dreapta, FC, PNȚCD?

M.M.: Da, da.

Realizator: Până la prezidențiale, cu un candidat comun?

M.M.: Da, categoric. Și, dacă nu facem asta, suntem inconștienți pentru țară. Toată lumea trebuie să treacă peste orgolii. De-asta spun: să nu ne cantonăm în Mihai Răzvan Ungureanu și Cătălin Predoiu, cei doi despre care deja știm că vor. S-ar putea să apară și alții și atunci trebuie să mergem pe cel care în măsurători stă cel mai bine. Așa gândesc eu, e logic. Noi trebuie să servim partea dreapta, cel care are șansele cele mai mari.

Realizator: Ultima întrebare: ruptura dintre Crin Antonescu și Voiculescu, au fost declarații contondente în aceste zile…

M.M.: N-am urmărit. Serios.

Realizator: PC se desprinde din acea Alianță de Centru Drepta….

M.M.: Nu mă interesează discuțiile dintre Antonescu și Voiculescu. Sunt atât de toxici pentru România…

Realizator: Vedeți posibilă o alianță între PDL și liberali?

M.M.: Nu știu. S-ar putea să fie posibilă, dar nu cu Antonescu. Eu, una, nu aș intra într-o alianță în care este Antonescu. Eu personal. Și cred că nici partidul.

Realizator: Dar cu cine, de pildă?

M.M.: Poate unii din PNL, am mai fost în alianță cu ei…

Realizator: Călin Popescu Tăriceanu?

M.M.: N-aș vrea să dau nume, experiența mea cu el chiar nu este fericită. Mă dădea afară din guvern să mă gândesc dacă semnez sau nu ce nu voiam să semnez. PNL dacă revine pe dreapta, în fine. PNL să explice de ce acceptă 29 de taxe mari. PNL e de dreapta, nu? Nu mai e de dreapta, dar zice că e de dreapta.

Share
Tweet
Share
0 Shares
Tags: monica macoveipdl

Posturi asemănătoare

Necesitatea unei politici europene de reindustrializare
5 octombrie 2016
Sugestie pentru parlamentari: să renunțe la sistemul de acum, în care fiecare are o mașină la dispoziție (video)
12 septembrie 2016
Cred că judecătorii CCR sunt înțelepți
5 martie 2016
În cazul Bivolaru am făcut exact invers decât minte postul Antena 3 – MinciunA3. Am cerut extrădarea lui Gregorian Bivolaru de 2 ori.
4 martie 2016
Domnule Prim-ministru Cioloș, asumați-vă răspunderea pentru pachetul de reformă electorală, cu orice risc pentru funcția dumneavoastră.
2 februarie 2016
Selecția și numirea procurorilor șefi prin proceduri transparente sunt cruciale
28 ianuarie 2016

9 Comments

  1. Marta says:
    19 noiembrie 2013 at 10:16 pm

    Eu zic ca aveti nevoie de aprobarea lui Videanu ca sa puteti candida, zic deci ca ocoliti adevarul

    Si ca ati murmurat ceva impotriva lui Ioan Oltean, nu si a lui Videanu. Mai zic ca, sa fim seriosi, nu ati schimbat nimic in PDL, e acelasi blat ca si inainte de alegeri. Oamenii ca dv e clar ca nu-s politicieni, a spune ca schimbati ceva in partidul condus de tipologia Blaga inseamna sa sfidati publicul, mai lipseste sa sperati ca schimbati ceva in tehnica vocala a Angelei Gheorghiu.

    Zic ca depindeti de Blaga si ca va faceti ca nu-i vedeti bubele. Inseamna ca veí fi avand alternative, dar nu aveti o alternativa la fel de comoda si apropiata de Parchetul European.

     Reply
  2. eugen chirovici says:
    21 noiembrie 2013 at 12:35 am

    În locul Dvs. eu n-aş fi dat acest interviu. Mai bine rămâneaţi tăcută ca Sfinxul, misterioasă ca Greta Garbo sau cum vreţi Dvs., dar nu să gafaţi luând în braţe „argumentul” de la pct. 1 – chiar credeţi că vă credem că îl credeţi, realist vorbind, posibil?!, chiar nu v-a fost suficientă experienţa „comisiei Macovei”? Repet, realist vorbind, că altfel (mai ales în politică!) tare-i gigea şi mumos să fii idealist, că „idealistu-i pur şi imaculat” („e pur şi mov”, cum mai bine zicea un coleg de-al meu de facultate 🙂 ).

     Reply
  3. gigi says:
    21 noiembrie 2013 at 11:30 am

    Dna Macovei, opinia publica (votantii dvs in special) gandeste altfel decat expuneti dvs. Nu inseamna ca trebuie sa actionati conform opiniei publice, este dreptul dvs, si nu va sterge cu nimic ceea ce ati facut pana acum. Ce va pot spune eu, ca votant al dvs, este ca 1) nu veti putea in niciun caz reforma nimic de una singura si 2) momentele in care puteti actiona in directia dorita de dvs trec si tot trec, si chiar daca nu ati gasit altceva in afara de PDL, este evident ca in PDL nu aveti nimic de reusit pe termen scurt-mediu (decat sa fiti realeasa europarlamentar, chestiune pe care insa va garantez ca o obtineti si ca independent).

    Nu mai zic ca, ce se va intampla cand, in PDL fiind, veti dori sa sustineti vreo initiativa ceva a viitoarei PMP sau io stiu ce aliante se prefigureaza pe acolo, iar PDL nu va dori? Va spun eu, va suna ca naiba, ca si cum strigati dintr-o curte peste gard dar ramaneti acolo. Ca independent cel putin, puteti face acest lucru.

     Reply
  4. simonsays says:
    22 noiembrie 2013 at 1:49 pm

    Demnitatea de care dati dovada imi aminteste de d-na Mona Musca,persoana care a gresit pana in dec.’89 dar care voia sa faca o politica de calitate ceea ce deranjeaza troaca.N-am nici cea mai mica intentie sa va perii ci vreau sa vedeti ca exista romani get beget care va apreciaza caracterul si munca si care stiu ca nu se arunca pe foc cojocul pentru ca te mananca ponta,sova pardon puricele.Vreau sa fac o recomandare in cazul Calarasi si anume va propun sa recomandati Parlamentului Romaniei ca acea comisie sa fie condusa si indrumata de „stimabilul” Liviu Pop,cel care se pricepe cel mai bine sa analizeze plagiatul pardon incalcarea legii.Va rog pe d-voastra sa faceti acest demers pentru ca eu,boborul,nu sunt luat in seama de catre prea cinstitii alesi decat odata la 4 ani si acum nu este cazul.

     Reply
  5. ion adrian says:
    23 noiembrie 2013 at 3:51 pm

    Spre stiinta dnei Macovei

    Dna Sabina Fati

    Findca mult timp te-am admirat (de altfel si pe tradatoarea Roxana Iordache am admirat-o candva), ma voi cobora si-ti voi raspunde.

    Spui:

    a) De ce n-a aşteptat Traian Băsescu să plece din funcţie înainte de a cumpăra 300 de hectare de teren agricol?

    Te faci ca nu stii sau doar te caci ca nu intelegi de ce .

    Citeste ce scrie dna Macovei sau mai bine ce-ti transcriu eu aici:

    „Ponta l-a amenintat pe presedintele Basescu cu fabricarea unor dosare penale dupa terminarea mandatului atunci cand a declarat ca “nu o sa mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justitiei, nu a mea. A avut imunitate in acesti 10 ani“.

    Acesta declaratie a dovedit inca o data ca pentru Romania Ponta vrea: 1) dictatura, adica toata lumea la cheremul lui Ponta, altfel se duce la inchisoare; 2) justitie sub control politic, adica non-justitie; 3) domnia legii inlocuita cu domnia faradelegii; 4) sugrumarea pietei libere de catre mafia de partid fara ca aceasta mafie sa fie anchetata sau condamnata .

    Ponta aplica modelul georgian si ucrainian după ieșirea de la putere a forțelor democratice pro-europene și pro-atlantiste din aceste doua tari. Ponta schimba directia Vest a Romaniei catre Est.”

    Asta ar trebui sa te preocupe deontoloaga Sabina Fati

    b) „De ce, după ce a obţinut de la CEC banii care îl vor transforma într-un mare fermier, a încercat să-i conserve poziţia chiar şefului băncii de unde a luat creditul? S-a gândit, oare, că face trafic de influenţă atunci când l-a sunat pe ministrul Finanţelor pentru a pune o vorbă bună pentru preşedintele CEC?”

    Presedintele a explicat ca a telefonat mult dupa ce s-a obtinut creditul si a avut un motiv obectiv (simpla minciuna a llui Chitoiu cu momentul cand a fost subat arata ca si asta este o diversiune tip A3 ) dar daca vrei sa te angajezi la A3 nu ai decat sa interpretezi astfel lucrurie si sa te faci ca nu stii ca statul adica noi pierdem vreo 300000 euro daca presedintele CEC este dat afara inainte de termen.

    c) Dna Fati dupa niste considerente de deontolog de doi bani sau platit sa scrie cum scrii matale mai reiei si tu diversiunile tip A3 care culmineaza cu cererea de demisie pe care o face Antonescu pe motiv de imoralitate si jignire a omului amarat din Romania.

    Ipocrizie de doi bani care te descalifica in meseria pe care pretinzi ca o practici

    Spui in acest sens:

    „Traian Băsescu uită acum să joace rolul solidarităţii cu cei mulţi, care abia răzbesc prin criză, şi se laudă cu cele 300 de hectare cumpărate pentru a se face fermier. Poate fi un semnal pentru cei care au bani, dar în acelaşi timp este şi o sfidare pentru ceilalţi….

    Moralitatea preşedintelui poate fi măsurată nu doar prin felul în care şi-a cumpărat pământ, dar şi prin felul în care şi-a implicat propria fiică într-un scandal de proporţii.”

    Sabina! si tie ca si tuturor mercenarilor lui Voiculescu le repet datele reale si nu mistificarile voastre:

    1) In 7 noiembrie ac pe la pranz A3 anunta cumpararea de catre Ioana Basescu a 290 ha de pamant in jud Calarasi pentru ca sa revina cu tot felul de date ulterioare din care mahalageristic mai relevanta este implicarea consilierului prezidential Radulescu care recunoaste fara nici-un fel de complex ca a sfatuit-o pe Ioana Basescu la solicitarea acesteia cu privire la o astfel de investitie.

    Antena 3 in stilul caracteristic turbeaza si arunca cu noroi in presedinte, consilier si fiica acestuia si apoi constatand lipsa de efect a acestora si suparata ca diversiunea lui Rosca Stanescu nu a reusit, incearca in 11 noiembrie sa-l implice si pe procurorul Papici in acest caz, implicare dovedita ca fiind tendentioasa si deci calomnioasa de comunicatele procuraturii.

    Evident ca afacerea nu are nimic ilegal , pretul nu este unul de favoare si creditul este dat deasemeni in conditii de legalitate si nimic nu o impiedeca pe Ioana sa inceapa o afacere in care se va implica si Basescu in viitor. Altele multe sunt cazurile de coruptie si mafiotism de „famiglie ” care pe tine te lasa rece.

    2) Intamplarea devine insa de nivel politic cand PM Ponta in data de 13.11.2013 actioneaza astfel:

    „Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat miercuri ca parlamentarii PSD vor solicita infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze retrocedarile suspecte. Ancheta parlamentara vizeaza achizitionarea unui teren de catre fiica mai mare a presedintelui, Ioana Basescu si implicarea unor institutii ale statului  in acest caz, a anuntat Ponta. Decizia vine dupa ce, luni seara, Antena3 a prezentat un document potrivit caruia procurorul Lucian Papici ar fi verificat terenurile pe care fiica presedintelui urma sa le cumpere.”

    Este evident ca Presedintele era obligat sa puna lucrurile la locul lor firesc si sa stopeze aceasta diversiune cum a facut spre durerea voastra si cu cea a lui SRS si in dupa amiaza zilei de 13.11. 2013 a facut o declaratie  de presa caci isi incepe declaratia astfel:

    „Vreau să am o reacţie, o să încerc să o fac cât se poate de scurtă, legată de ideile premierului plagiator, Victor-Viorel Ponta, cu privire la o comisie parlamentară.”

    In continuare lamureste lucrurile privitoare la acuzele care i s-au adus lui Papici si poti sa vezi in detaliu ce spune in comunicatul de presa

    (presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date&id=14647&_PRID=search)

    Cat despre cumpararea propriuzisa de teren voi transcrie acum ce a spus dl Basescu pentru ca fiecare sa judece singur in ce fel s-a laudat si a sfidat presedintele pe romani:

    „Pentru corectă informare, însă, vă pot spune că în achiziţia terenului din judeţul Călăraşi, fiica mea nu a utilizat nici măcar un leu cash, virările s-au făcut prin bancă, în contul vânzătorului, cum de altfel s-a virat prin bancă de la CEC şi suma pe care fiica mea a luat-o credit. Plagiatorul Victor-Viorel Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri cum a văzut el în familia lui politică, pe la mătuşa Tamara, cu traista de plastic de 1 leu te duci la bancă şi depui jumătate de milion de euro – acesta e stilul lor. Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, este un om care respectă legea, ca şi mine, şi că orice plată prin bancă se evidenţiază la Oficiul pentru Spălarea Banilor – orice plată care depăşeşte 10.000 de euro. Deci, plata s-a făcut prin bancă, nu a existat niciun fel de sumă cash care să fi fost manipulată, manevrată sau înaintată de fiica mea. Totul este transparent şi conform legii. Îl mai văd pe Ponta că, în sfârşit, spune şi el ca mine: «Dumneavoastră» – şi se referă la ziaristul care îi pune întrebarea sau ziarista care îi pune întrebarea – «nu aţi fi putut lua un asemenea credit». Aşa este. V-am spus că nici eu, cu salariul de preşedinte al României, nu am putut să iau acest credit. Şi asta ar trebui să-i dea de gândit: dacă un notar, cu venituri rezonabile, abia a reuşit să ia acest credit pentru o achiziţie de terenuri agricole, cum le spunem românilor: «Cumpăraţi teren agricol, pentru că de la 1 ianuarie îl vor cumpăra străinii, care beneficiază de finanţări mult mai avantajoase de la băncile din zona euro? » La fel de chinuitor este şi pentru tinerii care apelează la credite pentru «Prima Casă». Timp de 30 de ani restituie creditul şi au venituri foarte mici. Deci, în locul prim-ministrului, m-aş gândi: cum îi ajut pe români să achiziţioneze terenuri agricole, când de la 1 ianuarie se liberalizează achiziţia de terenuri? Acestea erau comentariile. ”

    Atat a spus Presedintele din proprie initiativa despre achizitia respectiva ca sa distruga intoxicarea Antenist-USLista, si s-a referit la teren doar daca intrebarile ziaristilor l-au obligat repetand aceleasi lucruri eventual detaliindule la cererea presei.

    Ce ar fi trebuit sa faca Presedintele, madame Fati?

    V-ati facut de ras profesia si pe dvs personal exact cum a facut la vremea ei si Roxana Iordache.

     Reply
  6. ion adrian says:
    24 noiembrie 2013 at 3:08 pm

    IMPORTANT

    Din presa:

    “Potrivit unor informatii de ultima ora, EBA va demisiona din PDL si se va inscrie in Partidul Miscarea Populara atunci cind actele partidului vor fi in regula. EBA va fi sustinuta atit de tatal sau, Presedintele Romaniei, cit si de catre Elena Udrea, care la rindul sau va pleca din PDL.

    EBA va fi nr. 2 pe lista PMP si este optimista, sperind ca PMP sa obtina peste 10% la alegerile europarlamentare.”

    EBA face foarte bine, dar nu stiu daca Elena Udrea ar trebui sa plece din PDL, caci daca dorim sa se uneasca dreapta trebuie sa mai ramana si aici persoane importante care sa participe efectiv la aceasta unire mai ales daca dl Emil Boc va fi in continuare favorizat de sondaje intrucat doar in jurul cuiva care nu este in prezent candidatul niciunei forte politice s-ar putea aduna cu totii caci orgoliul dat de competitie va putea fi lasat deoparte dar atunci 😀 OAR SONDAJELE VORBESTE cum spune si dna Udrea.. Iar pentru dl Boc, trebuie sa fie din echipa dlui cate cineva in oricare din partidele de pe latura reala a dreptei .

    PS

    Despre ce inseamna sa nu pricepi nimic din politica

    Stire: Comentind recenta reevaluare a lui Crin de catre Basescu, Chiliman afirma ca ”Reevaluarea inseamna ca om rau pana ieri devine bun si invers. Asa peste noapte. Eu nu-l pot reevalua pe Antonescu.

    Eu:

    Si ce facem dle Chiliman daca si din vina ta si stii bine la ce ma refer si nu nega ca sunteti prosti facuti gramada,si increzuti pe deasupra ca pana nu esti si fudul… nu-i asa? vom avea de ales intre Ponta si Antonescu ? Nu mai tine sa facem ce am facut ai destepti deci si putin in 2000 cand nu ne-am prezentat la competitia masluita Iliescu-Vadim, caci daca stam acasa de data asta vom fi multi si se va alege Ponta.

    Deci Chilimane la ordin si spune daca Ponta este preferabil .

    Capiscii?

    PS Daca toti care nu aproba lovitura de stat si tot ce face acest USL vor intelege ce le-a spus atat de clar Basescu, respectiv ca doar unindu-se pot da ei un presedinte(oricare ar fi ala deci sondajele corecte sa vorbeasca) si daca nu atunci ata ete votati neaparat Antonescu(ca Base crede ca e preferabil asta si stie el ce stie, vorba Victoritei adevarata basista de pe acest blog si trebe sa-l urmam si e baiat destept ca si in vara trecuta a zis intai ca onoarea il obliga sa voteze si in final a spus ce trebuia:Romani nu treceti Prutul ci stat acasa la un spritz si la ce mai vreti voi numai la referendum sa nu mergeti, vreau sa stati acasa nu sa ma votati pe mine)

    Chilimane si daca tu atat ai inteles din ce a spus Basescu , adica ca l-a revalorizat pe Antonescu, scuza-ma dar esti prost facut gramada.

    PUNCT.

    De aia cei ca tine nu prea au ce cauta in politica caci aici conteza actiunea si nu “jocul ielelor.”

     Reply
  7. alex rauta says:
    25 noiembrie 2013 at 11:31 am

    Stimata doamna, nu pot sa spun cu mana pe inima ca dl. Preda ar fi gresit cand a plecat din PDL, asa cum nici nu sunt sigur ca-mi place sa va vad ramasa din ce in ce mai izolata in partid. Ma intreb insa care ar mai fi sansele dvs. de articulare a unei platforme relevante in PDL. Ar fi pacat sa ramaneti la stadiul de agenda personala, oricat de mare ar fi puterea dvs. de munca.

     Reply
  8. Cristian says:
    25 noiembrie 2013 at 8:33 pm

    Distinsa Doamna Ministru ! Cu tot respectul ce vi se cuvine intelegeti, va rog frumos, ca problemele economice, in principal locurile de munca sunt cele ce intereseaza romanii astazi, in cel mai inalt grad ; din pacate, vechile erori costa si lasa rani adanci… Un singur exemplu imi permit sa va dau : fabrica de vagoane de la Arad este un model, nu doar de supravietuire , ci de inventivitate manageriala (ca sa ma exprim asa), au piete de desfacere in afara UE, contracte pe termen lung samd. Cum credeti ca electoratul din Arad poate uita imbecilitatea guv. Boc, ce a catadicsit sa achizitioneze tramvaie din…Polonia, desi ale noastre satisfaceau criteriile din caietul de sarcina, la licitatie… Vedeti ? Asa se pierd alegerile, din aceste ”mici” amanunte, dureroase pentru cei ca mine, care mai cred in dreapta pedelista de demult…

     Reply
  9. ion adrian says:
    26 noiembrie 2013 at 4:06 pm

    De ce sta asta in moderare?

    Ala cu injuraturi la Basescu trece si asta nu?

    Care-i spilul Adminule?

     Reply

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment





Arhive
2016 - 2019 © Monica Macovei

Made by Mircea