Revocarea din functie a lui Silviu Bian de catre primul ministru, inainte de decizia instantei, si propunerea de excludere din partid sunt raspunsurile corecte pe care PDL le-a dat in acest caz.
Reactia rapida a PDL reprezinta o noutate pe scena politica, nicio alta formatiune politica nu a luat decizii radicale in cazul unor membri care au fost arestati preventiv pentru posibile fapte de coruptie. Este o decizie care trebuie sa devina model de comportament politic pentru toate partidele, atunci cand este vorba de lupta impotriva coruptiei.
Justitia trebuie sa functioneze fara nicio piedica din partea factorului politic. Arestarea preventiva a lui Silviu Bian este o dovada ca PDL nu intervine in justitie, ceea nu s-a intamplat in timpul guvernarilor PDSR/PSD.
Este adevarata vorba ca exista un inceput in orice, dar daca s-ar cunoaste cate persoane angajate la stat, in pozitii strategice, gen consilieri din cadrul ministerelor, fac uz si abuz de legitimatiile pe care le detin cu emblema guvernului si statutul, de functionar public.
Fata de aceste persoane, care in scopuri personale, incearca sa intimideze institutiile, ce masuri se i-au?
Bravo, Emil Boc!
daca credeti ca am dreptate actionati:
Dle PONTA,
Presedinte al PSL, coppresedinte al USL , fost ministru si jurist
Ati putea invoca scuza ca nu va pricepeti la economie , ca nu prea stiti cum se produce inflatia si ca doar puteti sa-i recunoasteti efectele.Probanil ca si Roman ar raspunde la fel daca ar fi intrebat despre 1990. 🙂
Stiti ce a declansat inflatia in 1990, care a evoluat odata declansata, asa cum a evoluat, adica cam la o proportie de 5000/1 , inflatie care a dus la o reducere majora a puterii de cumparare?
Pai a fost un gest aparent corect si echitabil al guvernului Roman prin restituirea acelor parti sociale care se formasera prin retinerea din salariul acelor vremuri (1985-1989) de la toti salariatii, a unei sume de cca 100 lei pe luna, adica cam 5 % din salariul mediu asa ca la momentul restituirii se ajunsese la sume de cca 3-4 salarii medii pentru milioanele de salariati, adica la sume comparabile cu cele pe care ar trebui sa le achite si guvernul actual daca ar aplica imediat hotararea judecatoreasca difinitiva asa cum doriti dvs sa-i pretinda CCR.
Deci o actiune juridic corecta in 1990 a fost o catrastofa economica, caci orice elev de liceu, dupa ce face cursul de economie, stie ca efectul unei asemenea restitutii imediate si totale nu poate fi decat unul major inflationist.Daca tinem cont ca si neplata de stat a acestor sume sa-a facut in rate lunare este evident ca in cel mai fericit caz nu s-ar putea restitui decat tot asa dar si asa efectul ar fi astazi tot inflationist.
Acelasi lucru se va intampla si acum.
Nu stiu daca guvernarea Roman a foist straina, adica inconstienta de asta , asa cum nu stiu daca sunteti si dvs inconstient desi nu cred deloc in asa ceva.
Cert este ca daca ar fi sa-l banuiesc pe Roman si sa va banuiesc de rea intentie constienta, as spune ca el si dvs sunteti complice cu rechinii economici care intotdeauna in apele tulburi ale inflatiei se imbogatesc pe seama inflatiei. Asa a fost in deceniul 1990-2000 asa o sa fie si-n viitor daca CCR va raspunde pozitiv la demersul dvs antieconomic si chiar criminal din punct de vedere al efectelor. Daca Petre Romn ar mai putea invoca nestiinta si erorile inceputului, dvs nu puteti invoca nimic in fata unei natiuni care va fi dusa in pauperizare generalizata.
Acest text va fi difuzat si rog sa fie difuzat maximal , daca este adevarat ca dl Ponta intentioneaza sau chiar a comis gestul de sezizare a CCR.
PS. Adaug un articol care incadreaza si mai bine dorintele lui Ponta:
http://www.contributors.ro/economie/cum-poate-romania-sa-faca-surfing-pe-creasta-valului-doi-al-crizei/