Skip to content
Caută
Monica MacoveiMonica Macovei
Monica Macovei
  • Monica Macovei
    • Lider
    • Deputat în Parlamentul European
    • Despre Monica Macovei în presă
    • Publicații și discursuri
    • Profil – CV
  • Activitate în Parlamentul European
    • LIBE
    • D-AL
    • CONT
    • Evenimente organizate în PE
    • Premii
  • Presă
    • Interviuri
    • Declarații politice
    • Comunicate
  • Contact
  • Monica Macovei
    • Lider
    • Deputat în Parlamentul European
    • Despre Monica Macovei în presă
    • Publicații și discursuri
    • Profil – CV
  • Activitate în Parlamentul European
    • LIBE
    • D-AL
    • CONT
    • Evenimente organizate în PE
    • Premii
  • Presă
    • Interviuri
    • Declarații politice
    • Comunicate
  • Contact

Impostura si minciuna guvernului Ponta deviaza Romania de la drumul sau european

Category: Uncategorized @ro2 august 201280 Comments

For the English version, press here…

1. Listele electorale se verifica si se actualizeaza inaintea procesului electoral, nu dupa consumarea referendumului. Insusi ministrul de Interne a declarat, pe 24 iulie, ca listele au fost actualizate.

Ca si cum nu ajunge rusinea facuta de impostura premierului Ponta ca urmare a plagiatului dovedit, ministrul de Interne Ioan Rus incearca din rasputeri sa-si depaseasca seful. Afirmatia mea porneste de la comportamentul ministrului Rus din ultima perioada:

a). la alegerile locale a prezentat in termeni categorici faptul ca listele electorale au fost verificate si actualizate cu profesionalism de MAI; la fel, anterior organizarii referendumului.

b). dupa aflarea rezultatului referendumului, ministrul Rus a devenit brusc sovaielnic si ingrijorat in legatura cu corectitudinea listelor electorale.

Conduita personajului Rus este expresia completa a imposturii, intrucat acesta este capabil sa sustina orice este nevoie pentru apararea intereselor partidului, chiar daca pentru asta ar trebui sa se faca de ras. Caci numai de ras poate fi o persoana care in urma cu cateva saptamani prezenta efortul depus pentru actualizarea listelor electorale, pentru ca acum sa ne spuna ca acestea nu sunt demne de incredere. Domnule Rus sunteti de aceeasi teapa cu dl. Ponta. Daca nu sunteti de aceeasi teapa, ar trebui sa spuneti public ce v-a determinat sa va schimbati opiniile.

2.Guvernul Ponta si USL au intreaga raspundere pentru situatia creata prin furnizarea unor „date contradictorii” Curtii Constitutionale. Din cauza guvernului Ponta si USL vom sta inca 40 de zile in instabilitatea declansata de refrendumul-capcana pe care l-au organizat, cu costuri economice si politice foarte mari. Revenirea Ministerului de Interne asupra primei adrese transmise Curtii Constitutionale, prin care anunta ca pe listele electorale au fost inscrise la referendum 18. 292.514 de persoane, cu precizarea ca nu isi poate asuma veridicitatea datelor din listele electorale este cel putin ciudata si poate arata ori incompetenta, ori o incercare de a obtine schimbarea unui rezultat care nu convine USL.

4. Ponta nu trebuie sa ceara acum prefectilor actualizarea listelor electorale, asa cum reiese din comunicatul de presa al Guvernului, ci doar sa trimita listele pe baza carora s-a desfasurat referendumul, aflate la Ministerul de Interne, asa cum a cerut Curtea Constitutionala. Procesul electoral odata consumat, nu se mai poate face ulterior o „actualizare” a listelor electorale. Orice modificare a listelor electorale permanente dupa incheierea referendumului este inacceptabila. Pe aceleasi argumente, ce se intampla cu rezultatele alegerilor locale din luna iunie?

3.

5. Cat timp Curtea Constitutionala nu a luat o decizie, declaratia judecatoarei Aspazia Cojocaru, potrivit careia referendumul ar fi trebuit sa fie anulat, poate fi interpretata ca o antepronuntare.

Share
Tweet
Share
0 Shares

Posturi asemănătoare

Necesitatea unei politici europene de reindustrializare
5 octombrie 2016
Sugestie pentru parlamentari: să renunțe la sistemul de acum, în care fiecare are o mașină la dispoziție (video)
12 septembrie 2016
Cred că judecătorii CCR sunt înțelepți
5 martie 2016
În cazul Bivolaru am făcut exact invers decât minte postul Antena 3 – MinciunA3. Am cerut extrădarea lui Gregorian Bivolaru de 2 ori.
4 martie 2016
Domnule Prim-ministru Cioloș, asumați-vă răspunderea pentru pachetul de reformă electorală, cu orice risc pentru funcția dumneavoastră.
2 februarie 2016
Selecția și numirea procurorilor șefi prin proceduri transparente sunt cruciale
28 ianuarie 2016

80 Comments

  1. George says:
    2 august 2012 at 7:17 pm

    As fi ma interesat sa va aud parerea in legatura cu cine se poate sesiza si interveni sa stopeze tot. Nefiind jurist, nu am idee cat le permite legea acestor impostori sa mearga in ilegalitate si cine poate interveni asupra lor. Ar fi binevenit un articol pe aceasta tema, tare sunt curios ce poate face procuratura sau pana unde pot merge acesti politicieni fara sa fie arestati.

     Reply
  2. george says:
    2 august 2012 at 7:25 pm

    IERI A FOST TRIMISA O ADRES A MAI, CU NR. TOTAL DE ELECTORI.DE CE NU AU JUDECAT CONFORM LISTEI ? DE CE AU MAI ASTEPTA UNA AZI SI DE CE A MAI FOST TRIMISA UNA AZI ?

     Reply
    • un om obosit de comunistii lui Voiculescu Nastase says:
      5 august 2012 at 1:45 pm

      Dna Macovei, nu cred ca UE nu ne paote ajuta..faceti ceva…cu acesti oameni dubiosi, mincinosi, fara scrupule, ne ducem de ripa cu repeziciune.

       Reply
  3. Traian Duzina says:
    2 august 2012 at 7:30 pm

    Are dreptul sa voteze o persoana fara CI/BI?

    parca nu

    atunci numarul real nu poate sa fie decat cel din:

    http://www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Situatie.pdf

    rubrica … cu CI

    deci 15 milioane

    Adio marinar trist

    PS. numele vine de la rezultatul referendumului (umflat putin ca de obicei)

     Reply
  4. Alena says:
    2 august 2012 at 7:30 pm

    D-na Macovei, CCR si USL au aruncat tara in haos. Suntem rusinea intregii lumi, nu numai a Europei.

    Acum, pe fruntea Romaniei scrie :”Anarhie”.

     Reply
  5. ina says:
    2 august 2012 at 7:37 pm

    Ehehei D-na Macovei, de cand v-am spus ca Romania cat de cat democrata a murit ! Eu nu pot intelege de ce nu ni se spune CLAR care sunt interesele acestei noi conduceri. Ca ar fi mai usor de suportat stiind care sunt urmarile loviturii de stat si ca ne vor afara din UE si mai ales NATO.Cine a mai trait vremuri tulburi ca cele de acum, si au mintea la ei, vad ca cineva din est are interese mari aici si nu vor control nici din UE dar mai ales vor SCUTUL afara din Ro si resursele ramase sa le poata folosi fara sa dea explicatii. Ca la varsta mea pot sa-mi dau seama ca regia si scenariul tragediei romanesti nu au fost concepute la noi. Useleul sunt doar niste marionete care vor sa si profite sa-si scape penalii fara sa dea seama nimanui. Dar as vrea ca toti cei tineri sa poata pleca in tarile unde cinstea,demnitatea si democratia sunt la ele acasa si useleul sa ramana cu votantii lor ignoranti .

     Reply
  6. Chris says:
    2 august 2012 at 7:37 pm

    S-a ajuns in aceasta situatie deplorabila pentru Romania deoarece politica romaneasca are la baza TRADAREA.

    Cei care ulterior s-au inscris in UNPR au tradat PSD initial. UDMR, care a fost aliat cu PDL, a tradat PDL. UNPR a tradat apoi PDL si s-a intors la PSD. UDMR a tradat PSD la referendum. Acum judecatorul constitutional de la UDMR spune ca-i e frica sa ia o decizie de frica ca ce va face Guvernul Ponta cu secuimea. Ce poate face cu secuimea?, ca doar nu ii poate scoate de-acolo.

    Deci acum UDMR negociaza la greu faramitarea Romaniei in timp ce intreaga actiune este coordonata de la Moscova.

    In afara de Monica Macovei si inca vreo 2 politicieni, in Romania nu sunt oameni politici care sa le pase de interesul national.

     Reply
    • bluebyte says:
      5 august 2012 at 12:28 pm

      Lasa, D-le UDMR si faramatarea Romaniei, ca nu are nimeni ganduri die astea numai rusi si voi la care le tremura nadragi pt. Basarabia si Ardeal.

      UDMR daca face prostii este numai dataorita faptului ca si acolo sunt o groaza de imbecili ca peste tot de altfel. Pe judecatorul acela care a motivat gestul lui, chipurile din teama repecursiunilor ulterioare asupra secuimii, nu al sfatuiesc sa mearga in secuime, ca ramane fara ce are el mai scump.

       Reply
  7. andrei says:
    2 august 2012 at 7:54 pm

    Si totusi, mortii cu mortii, vii cu vii. Sa avem incredere in Curtea Constitutionala, pana la capat.

     Reply
  8. dan says:
    2 august 2012 at 8:02 pm

    Am si io o nelamurire: CCR e o institutie serioasa sau nu? Mai putem crede in „garantul suprem”?

    Ca pina acuma s-a purtat ca Elmer Fudd, care nu stie ce sa faca cind Bugs Bunny ii astupa cu degetul teava pustii. Cind USL a dat o decizie prin care ii limita puterile, a zis ca decizia e neconstitutionala, insa a continuat sa o respecte, respingand contestatiile la inlocuirea sefilor parlamentului. Apoi n-a fost in stare sa spuna daca incalcarile comise de Basescu sint grave sau nu. Iar acum, CCR se lasa „confuzata” de tot felul de nerozii emise de USL, de parca n-ar sti sa citeasca legea care spune cum sint facute listele alea si ce liste se aplica pentru numarare si validare. Pina azi cam crezut ca nu inteleg comportamentul CCR fiindca nu sint expert in drept constitutional. Insa azi nu mai cred asta, cred ca cei 9 sint corupti.

    Dezamagirea cea mai mare din toata mascarada asta este CCR. Am incercat sa inteleg si sa accept toate deciziile CCR de pina acum, insa incepand de azi nu mai pot sa cred in integritatea acestei institutii. Garantul suprem al constitutiei este o PACALEALA! Politicienii pot fi mascarici, mincinosi si hoti, e aproape natural, sintem obisnuiti cu asta. Inca cind CCR demonstreaza ce e exact la fel orice speranta a disparut. Orice se poate intampla.

     Reply
  9. le says:
    2 august 2012 at 8:16 pm

    Dna Macovei,

    mi s-a parut singurul om serios dl Rus;

    astazi nu dinsul a semnat informatia;

    ci o alta persoana, asa cum se semneaza ./

    nu stiu ca care TV am vazut.

    Apoi mortii de pe liste precis su fost votanti vii,

    apropo, acestia sunt vii lui Crin.

    Acestia nu sunt pedepsiti?

    Blocajul votului la CC a venit de la aceea ca USL a reusit

    sa infulenteze judecatorii, macar in sensul asta.

    A ajuns o tara intrega la mina acestor excroci?

     Reply
  10. mrjack says:
    2 august 2012 at 8:30 pm

    Doamna aparator al „statului de drept”, news flash! Acum nici o luna spuneati ca deciziile CCR sunt sfinte… Pai cum ramane cu asta? Tot partidul dumneavoastra spunea ca nu mai suntem la fel de multi romani, iar CCR insasi a constatat in motivarea de la respingerea legii uninominalului intr-un singur tur ca populatia Romaniei nu mai este la fel de mare…

    Mai departe, cu mentiunea ca ideea absolut vomitiva pe care ati avut-o de a impune cvorum (cu presiunile ciracilor dumneavoastra europeni) sta la baza actualei instabilitati, adica la baza faptului implinit de a nu putea ajunge la o concluzie evidenta pentru toata lumea, pentru ca altfel este absolut evident ca daca ideea demiterii a adunat 7.5 milioane de voturi, nu aveati cum sa adunati 7.51 milioane impotriva avand in vedere prezenta la orice vot din ultimii 12 ani, ar fi cateva lucruri de mentionat:

    1) Chiar daca listele electorale se verifica dupa, cu ce schimba asta adevarul? Nu tot atatia alegatori sunt, indiferent cand verifici? Mai mult, ce-are a face ingrijorarea ministrului de interne cu iREALITATEA LISTELOR ELECTORALE, irealitate despre care stie absolut toata lumea in Romania de suficient de multa vreme?

    2) Guvernul Ponta e de vina ca recensamantul demarat de Boc acum un an nu e gata? Asta chiar e hilar. Guvernul Ponta e de vina ca ati impus o regula ruseasca – si anume cvorumul? Guvernul Ponta e de vina ca ati boicotat referendumul, in speranta ca veti asimila absenteismul destul de mare ca voturi impotriva demiterii, destul de putine dealtfel? Hai nu zau…

    3) Pai cum ar putea sa-si asume MI veridicitatea datelor, si peste 2 luni sa apara rezultatele noului recensamant, care eventual sa fie reale si radical diferite de datele actuale, fapt previzibil dealtfel? N-ar fi MI penibil sa faca asta? Evident, pe dumneavoastra nu va intereseaza, ca doar salvarea scaunului sefutului cel las si cu 7.5 milioane de voturi impotriva sa este unicul scop al intregii tarasenii…

    4) De ce anume sa nu ceara Ponta actualizarea? Doamne fereste sa vina cu date concrete care sa arate ca lasul autointitulat presedinte este defapt demis, nu? Doamne fereste sa se clarifice situatia, ca dupa aceea ce mai sustineti dumneavoastra si partidul dumneavoastra in continuare, si mai rau, ce va faceti fara paiata suspendata? Ce treaba au alegerile locale cu cvorumul de la referendum? Acolo a fost un vot popular, extrem de evident in ceea ce a stabilit – adica 2 judete pentru PDL, cam la fel ca UDMR, si restul pentru oponentii dumneavoastra politici. Nu-mi spuneti, doriti cumva sa furati si acel vot al populatiei pe chichite legislative, cam la fel cum vreti sa ne readuceti paiata lasa inapoi la Cotroceni? Va sugerez sa vorbiti cu nenea Daul sa convinga prin PE ca in Romania sa nu mai fie alegeri eventual, doamna, sa se puna numai edili PDL pentru totdeauna, ca altfel nu prea aveti incotro cu poporul asta care nu vrea sa priceapa tot „binele” pe care li l-ati facut si ies asa, cate 7.5 milioane impotriva dumneavoastra…

    5) Doriti cumva s-o revocati acum pe doamna Cojocaru? Parca erau inamovibili prin Constitutie acum o luna judecatorii CCR si era inadmisibil ce facea Corlatean, exact atunci cand un judecator CCR se antepronuntase… 🙂 Vedeti ce-i interesant, cum se mai invarte roata… Asta e, atunci cand mizezi pe un hatis legislativ, pe niste politicieni din alte tari si pe 9 judecatori, poti sa te si parlesti, si cam asta patiti dumneavoastra, de mana cu seful cel las, incompetent si comic…

    PS: nu fiti rea, dati si ceva detalii din culise: domnul Basescu a scapat cumva paharul de whiskey din mana cand a aflat decizia CCR? Eventual cu tot cu cele 4 cuburi de gheata strategice? 😉

     Reply
    • Elena says:
      5 august 2012 at 1:21 pm

      @ mrjak chiar crezi ca iti va raspunde cineva la intrebarile tale cand ei au avut neobrazarea sa spuna agatati pe niste pervazuri// ne-am luat tara inapoi// ca si cand cei ce am votat impotriva lor cu aproape 8 la 1 nu existam in tara ce si-o recapatasera dupa parerea lor??

       Reply
      • mrjack says:
        5 august 2012 at 4:07 pm

        Mda, cred ca aveti dreptate doamna, dar un fapt este absolut evident: pana cand vocea oamenilor nu se face suficient auzita, politicienii de ambele tabere nu vor face decat sa-si vada de treaba si interesele lor :/

         Reply
    • un om obosit de comunistii lui Voiculescu Nastase says:
      5 august 2012 at 1:42 pm

      Dna Macovei,

      nu mai primiti intrusi ca mrjack aici,

      se vede ca e plin de vodka ruseasca clocita

      de abureala Voiculeasca.

      Nu -i oferiti prilejul sa jigneasca, duca -se acasa la Antena 3, acolo e locul lui.

       Reply
  11. dan says:
    2 august 2012 at 8:36 pm

    daca tot m-am pornit mai zic vreo doua:

    CCR se intruneste in sedinta oficiala; 4 din judecatori parasesc brusc sedinda, iar unul dintre ei da o declaratie DIN MASINA, presei care sta ciorchine adunata in strada. Ce treaba e asta? Nu se da un comunicat, sa intelegem si noi astia tampitii care le platim salariile ce se intampla si mai ales, DE CE?

    Apoi, judecatorul Predescu de la CCR se duce la Antenaa 3!! Nu stiu ce-a vorbit acolo ca nu prind antenele, insa cum e posibil? ce cauta omul ala la televizor? De cind CCR isi explica deciziile in emisiuni TV si nu in motivari clare, publicate in MO?

    Asta e „garantul suprem”? Asta e statul de drept? Nu exista nici un stat de drept in Romania.

     Reply
  12. Mircea says:
    2 august 2012 at 9:32 pm

    Da minciuna si hotia de care ati dat voi dovada ce a facut? Au prins comunistii glas. O tara a votat impotriva voastra si tu dai vina pe guvernul Ponta? Sareati ca Mircea Geoana cu „academicianul” Neamtu la geamul sediului de campanie de parca ati fi castigat ceva la un referendum la care nici nu ati avut decenta sa participati, sa aveti o lupta corecta. Comunisti infecti si ilegitimi, macar nu mai faceti astfel de declaratii.

     Reply
    • EU says:
      5 august 2012 at 1:38 pm

      Mircea?

      daca organizam noi un referendum ilegal , refuzind FARA motiv camerele de luat vederi tu votai?

      numai un cretin se duce la un astfel de vot;

      noi ne-am dat votul acum 3 ani;

      NU S_A putut pune nimic in seama presedintelui la suspendare..

      pacat de tine,,,daca ai judeca mai mult..poate..asa ne meritam soarta, ca urmasi ai lui Stalin.

      Dna Macovei, fiti buna, nu lasati sa ne polueze USL istii neocomunisti aici.

       Reply
  13. Ana says:
    2 august 2012 at 9:52 pm

    Buna seara,

    eu sunt ingrozita la gandul ca ne intoarcem la perioada ceausista cand ne era teama sa si respiram.

    Sper ca judecatorii CC sa vada ca mortii pe care vor sa ii scoata din listele electorale au si votat la referemdum.

    Nu inteleg cum a pierdut asa usor puterea PDL cand era pe drumul cel bun si cum ne-am putut intoarce la partidul stat?

    Imi vine sa plang la gandul ca va trebui sa luam cu mic cu mare drumul strainatatii pentru o paine pentru ca in tara noastra frumoasa si bogata nu mai e loc de noi. Am ajuns straini in tara noastra.In orasul in care locuiesc eu erau cand am venit eu : fabrica de lapte, de paine , de sticla , de caramida , de ciment . de cherestea si mobila, avicola, sere, etc..Acum nu mai este absolut niciuna; au fost rase din temelii si s-au facut hipermarketuri.Unde sa mai lucreze oamenii?

    Ce e de facut doamna Macovei?

     Reply
  14. anti-rusia says:
    2 august 2012 at 9:54 pm

    Stimata doamna,

    Nu se poate actiona in justitie, catre curti internationale, astfel de acte?

    Nu putem apela la institutii suprastatale pentru apararea democratiei?

    Va multumesc

     Reply
  15. maria says:
    2 august 2012 at 9:59 pm

    Faceti ceva organizat.Demonstrati ca s-a furat,cereti ajutorul U.E.Sunt multi,f.multi oameni care va sustin.

     Reply
    • mrjack says:
      5 august 2012 at 4:12 pm

      943375? 🙂 Sunt destul de multi, ce-i drept. 😉

       Reply
  16. Petru Moldovan says:
    2 august 2012 at 10:22 pm

    Din ce am inteles eu Rus e in concedu si hartia aia penibila e semnata de fapt de un secretar sau sub-secretar de stat. Iar fuga de raspundere:)

     Reply
  17. O.L. says:
    2 august 2012 at 10:57 pm

    Buna ziua!

    Si eu sunt jurist si nu stiu ce se poate face in aceasta situatie pentru a nu ne face de ras pana la capat. Culmea este, ca ilegalitatile nu pot fi oprite; totul se desfasoara in forta si cu repeziciune, sub pretextul ca poporul, prin vot poate acoperi orice ilegalitate.

     Reply
  18. ElisabetaBlaga-Smigelschi says:
    2 august 2012 at 11:13 pm

    Simt ca ma sufoc! Traim vremuri ce vor ramane in amintire ca „celebre” Nu mai vreau cuvinte celebre, degeaba le citam. train in tara absurdului!

    Un referendum hotarat de o ceata de smenari ,platit de tot poporul ,nu poate fi „validat” ,desi prezenta la vot a fost SUB 50%+1. Se asteapta finalizarea recensamantului facut in 2011,care va fi publicat in MO in 2013.!!!!!!

    Pana in sept. ,cand va hotari Curtea constitutionala din ce nr.de votanti se stabileste procentul de 50 % + 1, va fi un Presedinte interimar, ale carui puteri, conform legilor in vigoare, are puteri limitate.Dar ar putea sa-i faca scapati pe puscariabilii cu drept de vot -acum- in Parlamentul Romaniei.

    Un alt prostanac al vremurilor actuale, senator, vrea sa se repete referendumul. CHIAR SUNTEM UN POPOR DE PROSTI !(Petre Tutea)

    NU SE MAI POATE!!!!!!!!

    Chiar nu exista solutie pentru a stopa aceasta batjocura, care ne-a adus pe toti,indiferent de orientare, la exasperare!

     Reply
  19. kappa c says:
    2 august 2012 at 11:31 pm

    din pacate murim cu dreptatea…romanica e la mare, aia 7,5 mil de „paticipanti” la referendum doar n-o sa faca revolutie „ca sunt ai nostrii la putere, soro”…probabil ca vom intra in toamna in imposibilitate de plata a pensiiloe si a tutror ajutoarelor sociale…macar sa fie asa!

     Reply
  20. pensionara says:
    2 august 2012 at 11:43 pm

    Dna. Macovei, va admir darzenia si profesionalismul. Acest USL dovedeste pe zi ce trece ca nu este la guvernare decat pentru a distruge tot ce s-a facut bun in tara asta. Nu cred ca doar plagiatul il mana pe Ponta la distrugere pentru ca aproape toti ministrii din acest guvern sunt la fel cu el. In usl incompetenta este la ea acasa. Ei au organizat referendumul si tot ei il contesta. Rus, Andronescu, Marga, Ponta ar trebui sa demisioneze urgent. Atata lipsa de scrupule m-am pomenit la nici un alt guvern de dupa ’90. Eu ma simt neputincioasa in fata acestei avalanse de incompetenta. Eu nu i-am ales si nu ma reprezinta in nici un fel. Imi veti spune ca la alegeri pot sa votez cu altcineva. Da, dar eu cred ca vor fura asa cum au facut si la referendum fara sa li se intample nimic. Se instaleaza la putere ca bolsevicii in anii de dupa razboi. In legatura cu CCR, eu nu cred ca amanarea deciziei s-a facut pentru actualizarea listelor electorale. In cadrul CCR s-a dat o lupta politica nu legislativa. Va multumesc ca ati avut rabdare cu mesajul meu. In alta ordine de idei, aveti un zambet minunat. Cand zambiti parca rasare soarele.

     Reply
    • Elena says:
      5 august 2012 at 1:31 pm

      @ pensionara Si eu tot o pensionara,va rog sa analizati bine fata doamnei Macovei cand chipurile se prefaceau ca au castigat in spatele domnului Basescu avea aceeasi expresie pe care a avut-o Dragnea la // castigarea// lui Geoana Fiti sincera macar in sufletul d-voastra si recunoasteti facand abstractie de ce a urmat ,multumiri , imbratisari , sarituri in sus ale omului cu usturoiul si ale unui tanar cu handicap probabil care tot sarea in sus mereu.Si mai vreau sa va spun ceva ,eu o pensionara adevarata.Nu va cred ca sunteti pensionara ci ati semnat asa ca sa simbolizati ca si pensionarii multi ce au votat da sunt pe aici de partea d-voastra

       Reply
  21. Dragos says:
    3 august 2012 at 1:28 am

    de data asta (amanarea deciziei cu 40 de zile precum parastasu la mort) dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dvs. – Guvernul Ponta si USL n-au nici o vina.

    permiteti-mi sa argumentez: plecand de la proverbul romanesc care spune „niste dobitoci arunca o piatra in balta si noua intelepti n-o pot scoate”, rationamentul de bun simt aplicat situatiei actuale a Romaniei, arata ca NU dobitocii aruncatori de piatra sunt vinovati, ci tampitii de intelepti ce n-au reusit un 6-3 de ticalosi ce sunt 4 dintre ei.

    ps: imi amintesc un reportaj al ProTv-ului despre staborul tiganesc. 2 chestiuni m-au impresionat, 1: motto-urile lor ce suna asa „Noi nu va judecam, noi va impacam”, respectiv „Sa n-apuna Soarele peste mania voastra” (deci nici vorba de 40 de zile) si 2: poza lor de grup ce diferea esential de poza de grup a mintosilor din CCR, cu avantaj incomensurabil si d.p.d.v. al credibilitatii in favoarea judecatorilor tigani.

     Reply
  22. Christian O. says:
    3 august 2012 at 2:29 am

    Nu cedati, va rugam! In numele tuturor „mortilor vii” care am fost absenti la referendum, pentru binele nostru, dar si al celor 7, 4 milioane ( sau cati au fost in realitate) de inconstienti care au spus DA distrugerii acestei tari. Luptati pana la capat! Suntem in cea mai neagra perioada de dupa 1989 si riscam sa ne intoarcem acolo…deja primii pasi s-au facut. Nu cedati!

     Reply
  23. Medeea says:
    3 august 2012 at 2:43 am

    Un gand, poate stupid… daca in realitate suntem cu cateva milioane sau cateva sute de mii mai putin, inseamna ca avem un numar de parlamentari nejustificat. In aceste conditii, hotararile luate in Parlamentul Romaniei ar trebui sa fie nule… nefiind legitim. Chiar si suspendarea Presedintelui de catre un Parlament bazat pe alegatori inexistenti,format din parlamentari ce nu reprezinta pe nimeni, poate fi pusa la indoiala. Este legala hotararea de suspendare a Presedintelui tarii de catre un Parlament format ilegal?

     Reply
  24. axinte viorica says:
    3 august 2012 at 2:46 am

    In orice caz te uimeste incercarea de manipulare si incompetenta crasa a acestui guvern mafiot!Ce sa mai vorbim de acest personaj dubios care se misca dupa cum bate vantul si care si-a dovedit inca o data ,daca era cazul ,ineficienta si lipsa totala de demnitate .Adica , la alegerile locale listele erau bune in iunie ,iar acum in iulie nu mai sunt valabile?Incredibil cat poate minti acest guvern de mafioti pentru a-si atinge scopurile marsave!Chestiunea e ca amanarea deciziei curtii pune pe jar leul , din nou , ceea ce face ca dezastrul destabilizarii sa creasca din nou.Vai de noi! Daca lumea nu se trezeste la timp ca sa-i penalizeze la alegerile ce urmeaza pe acesti impostori din guvernul actual , va fi vai de noi !

     Reply
  25. Petru Bucur Volk says:
    3 august 2012 at 4:59 am

    Dl. Blaga cere DEMISIA DE ONOARE a lui Ponta! Cred ca nu e o tactica buna (ca si in cazul Severin care desi i se cere de peste 1 an prefera BANII UE AI RUSINII DECAT DEMISIA DE ONOARE DESI E COMPLET MARGINALIZAT IN PE!

    Trebuie, cred, organizate in pta Victoriei demonstratii cu cererea de demisie DIN CAUZA EVIDENTULUI PLAGIAT!

    Unui om care si-a pierdut deja onoarea e ABSURD SI TOTAL POLITICIANIST SA-I TOT CERI LA INFINIT DEMISIA „DE ONOARE”! Devii plictisitor d.p.v. al rezonantei publice!

    Cu stima

    PBV

     Reply
  26. dragomir adrian says:
    3 august 2012 at 5:09 am

    Asa cum un organism bolnav lupta cu boala facand febra ca sa-si recastige sanatatea si normalitatea , asa si Romania , este in febra, se lupta cu boala: CLASA POLITICA, usl , pdl , ppdd etc, pentru a reveni la normal: democratia prin monarhie. Multi spun ca este o utopie dar realitatea asta este.De 22 de ani clasa politica post comunista si republicana ,a ”imbolnavit” societatea romaneasca.Nu cei care au votat sunt de vina, caci ar trebui sa fie acuzati si cei care au votat NU, ilogic.Democratia se plateste, nu este degeaba, cere sacrificii, cei care au rate la banci sufera nu pentru ca au votat ( contra sau pro unei stabilitati nocive si false), ci pentru ca Romania este prost administrata!Boc a primit 40 milioane de euro pentru recensamant si?Ce a facut cu ele? Acum deranjeaza cele 21 de milioane de euro cheltuite pe referendum? Mult mai mult a pierdut tara avand ”la volan” tot felul de hoti , tradatori si incompetenti!Mai bine o furtuna care sa spele praful si mizeria care s-a asezat peste tot decat o amorteala sociala sora cu moartea natiunii!Lumea trebuie sa se trezeasca si sa caute solutia cea mai buna pentru Romania oricat de mult ar costa.Unele ”medicamente” desi sunt scumpe sunt necesare….

    acum 3 minute · Îmi place

     Reply
  27. Cathy says:
    3 august 2012 at 5:54 am

    Doamna Monica, sunt inca socata de decizia CCR de astazi care pare ca a devenit o unealta in mana pucistilor. Am o intrebare: credeti ca s-ar putea face o solicitare la Comisia de la Venetia pentru a exprima un punct de vedere vis-a-vis de aceasta stupefianta solicitare a CCR de a primi date actualizate ale listelor electorale permanente dupa finalizarea actului electoral (din punctul meu de vedere numarul stabilit la data referendumului este final si asumat de institutiile abilitate, respectiv de MAI). CCR ar trebui sa se pronunte pe aceste date din comunicatele oficiale ale organizatorilor referendumului. Poate gresesc, dar ma gandesc ca nici o cale nu trebuie exclusa pentru a salva tara din dezastru. Va multumesc si va doresc multa putere in continuare.

     Reply
    • mrjack says:
      5 august 2012 at 4:21 pm

      Exista un document al Comisiei de la Venetia intitulat „Cod de bune practici in materie de organizare a referendumurilor”, iar in acest cod, Comisia recomanda sa nu existe cvorum. Cum s-ar spune, ce sa zica despre numaratoarea in vederea cvorumului Comisia, atata timp cat ea recomanda sa nu existe cvorum? Situatie in care, va dati presupun seama, lasul ar fi fost demis cu sau fara boicot, si criza politica ar fi fost incheiata acum.

       Reply
  28. Noel says:
    3 august 2012 at 5:58 am

    „poate arata ori incompetenta, ori o incercare de a obtine schimbarea unui rezultat care nu convine USL.”

    Incompetenta si o incercare de blat cu Basescu.

    Eu nu inteleg de ce PDL se teme de verificarea listelor?

     Reply
  29. timisoara says:
    3 august 2012 at 6:06 am

    Tot ce spuneti d-na M.Macovei ,este logic, legal si argumentat.

    Tot ce s-a intamplat ,in special in ultimele doua zile,prin „presiunile”facute de USL,cu minciuni si paradoxuri ,au blocat o parte dintre romani ,printre care si eu.

    D-na M.Macovei dv. si cei din formatiunile de centru-dreapta trebuie sa fiti foarte vocali si foarte vizibili pt. a explica ceea ce se intampa (criza politica ,prabusirea economica a tarii,si daca nu gandesc prea disperat,CONFISCAREA tarii).

    Trebuie sa se stie din cauza cui se intampla,pt.ca UZURPATORII vor da vina pe T.Basescu.

    Noi stim ca nu este asa dar exista o majoritate care nu pot gandi si nici nu vor sa o faca si atunci functioneaza ca niste automate,teleghidate de impostorii antidemocratici si antiromani teleghidati de FELIX.

    Din punctul meu de vedere guvernul Ponta= guv.Felix=impostori ,care ar trebui sa-si dea demisia imediat.

    29 iulie 2012=29 iulie 1947=moartea democratiei in Romania.

    Succes d-na M.Macovei si putere de munca pt. aveti de dus o lupta grea cu niste adversari politici parsivi,care se sprijina pe un electorat „sarac cu duhul”sau rau intentionat ,cum este gruparea paramilitara Dogaru!

     Reply
  30. "Mortul" says:
    3 august 2012 at 6:27 am

    Domna Macovei,

    Trebuie sa recunosc ca mi-a fost teama de ce decizie vor lua acesti judecatori de la CC, care , ne convine sau nu, ei au fost pusi politic acolo si fiecare reprezinta interesele partidului care i-au propus. Este absolut inimaginabil cum acesti oameni au acceptat fara niciun fel de ezitare sa plece in concediu si sa lase tara in haos pentru inca 40 de zile fara a lua niciun fel de decizie. Cum poti sa faci asa ceva bazandu-te doar pe niste vorbe ale MI? In tot acest timp euro va ajunge de pare la peste 5 lei ceea ce inseamna o putere de cumparare din ce in ce mai mica a populatiei iar rate mai mari la banci. Este mai clar ca oricand ca acestor impostori de la USL nu le pasa de populatie ci doar sa-l dea jos pe Basescu. Cu siguranta vor matrasi listele, vor gasi ca numarul de morti va fi mai mare decat in cele doua razboaie mondiale, vor uita de cei care au implinit 18 ani pana pe 29 si-l vor demite pe cel care a indraznit sa faca justitia independenta in ultimii ani. O data ce o sa aiba postul de presedinte nimic nu le va mai sta in cale sa numeasca pe cine vor ca procuror general si ca sef al perchetelor. Adica exact ceea ce urmaresc. Bombo si cei care acum sunt sau urmeaza sa fie in puscarie vor fi fericiti si le vor rade in nas celor care au votat la referendum si au contribuit la eliberarea lor. De fapt, nu cumva drama romanilor de acum este generata de razbunarea lui bombo dupa principiul: m-ati infundat voi pe mine, va infund si eu pe voi?

    Traiasca revenirea la comunism!

    Semneaza „mortul” in numele tuturor mortilor vii care au refuzat sa legitimeze mascarada denumita referendum.

     Reply
  31. ion adrian says:
    3 august 2012 at 7:47 am

    Dna Ministru Macovei,

    Lucrurile macar dintr-un punct de vedere sunt clare:

    1) Prin decizia CCR de ieri suntem intr-o situatie de neacceptat la varful statului nefiind prevazuta de constitutie. Nici CCR nu este creator de constitutie , drept doar al poporului suveran.CCR poate doar interpreta ceea ce nu ar fi clar sau ar fi aparent contradictoriu in constitutie sau in raport de constitutie in cazul legislatiei subordonate;

    2) Aceasta stare de lucruri creata de iresponsabilitatea celor care in functie fiind, prin neindeplinirea corecta a indatoririlor de serviciu, trebuie imediat sanctionata;

    3) Din punct de vedere politic guvernul este responsabil iar juridic, adica penal, individual, toti primarii care din diferite motive au comis falsuri in acte publice , falsuri pentru care nu au scuza dat fiind ca permanent Autoritatea electorala verifica si indruma acest gen de activitati legate de procesele electorale.

    4) Deci toti primarii care vor modifica listele in raport de situatii reale existente inainte de referendum si de raportarea de catre MAI a cifrei totale a alegatorilor trebuie trasi la raspundere penala;

    Cu gansterii si golanii astia nu mai este de gluma si PDL trebuie sa se miste rapid si cu toata forta atat pe plan intern cat si pe plan extern, pentru a stopa instalarea tiraniei in Romania, chiar si daca ar avea aparenta de tiranie a majoritatii.

    Va urez succes in participarea, ca fiind in conducerea PDL, la distrugerea acestei retele de puscariabili mafioti, care a impanzit Romania.

     Reply
  32. spoitor stefan says:
    3 august 2012 at 8:43 am

    De fapt, ce trebuie retinut e ca basescu nu a fost demis, cu 7.4 milioane de voturi! Daca privim asa, ce pare, victorie sau infrangere? N-am castigat, n-au castigat ei!

     Reply
  33. le says:
    3 august 2012 at 8:44 am

    Toata mascarada asta se rasfringe asupra noastra,

    care oricum traim greu;

    CC TREBUIA sa spuna ANULAT pt ca se dezic de la o zi la alta;

    deci nu au niciun om serios,

    nici ministrul RUS;

    A intrat in Referendul cu 18 milioane…apoi salut!

    la clasa a 3 a elementara ar fi mai simplu;

    da, carente, groape, asta e democratia in ROM.

    Nu ne mai trebuie intelectuali, NOI BOLSEVICI facem viata in ROM>

     Reply
  34. florin says:
    3 august 2012 at 8:58 am

    Mi-e sila de ceea ce vad. Auzeam acum 2 zile ca Parlamentul il va suspenda a 2-a oara, daca decizia CCR-ului nu era favorabila USL-ului sau il va demite direct. Stau si ma intreb, suntem republica parlamentara?

     Reply
    • ma intreb says:
      5 august 2012 at 1:28 pm

      Florine, esti urmasul bolsevicilor, trintorilor, mincinosilor?

      cine te opreste sa te alaturi lor la parbusirea Democratiei?

      rusine, ce tara am ajuns?

      oamenii sunt dsitrusi din pricina secetei;

      ei, fara inima si bun simt, in loc sa faca demersuri la

      UE(daca ii mai baga cineva in seama)

      se duc in concedii, dupa ce au provocat atita mizerie.

      Vor da ei socoteala CUIVA de care nu vor scapa in veci!

       Reply
    • EU says:
      5 august 2012 at 1:30 pm

      Usl istii ce cauta pe aici?

      du te domle afara! nu meriti sa vii printre cei carora le pasa de tara,

      nu alimentatii de ura viscerala ca si tine.

       Reply
  35. tot eu says:
    3 august 2012 at 9:37 am

    La 1 Aprilie cine guverna tara?

     Reply
    • mrjack says:
      5 august 2012 at 4:28 pm

      Un pacalici. 🙂 Ca doar era 1 aprilie 🙂

       Reply
  36. Denisa says:
    3 august 2012 at 10:08 am

    Vă rog, insistați pe fraudă. Ieșiți la rampă. Până acum, USL-ul a aruncat tot felul de teme pe piață, iar PDL-ul (doar) a răspuns (slab) la ele. Schimbați tactica. Impuneți voi temele de discuție. Atacați (cu calm și eleganță). E nevoie de o mai mare flexibilitate și viteză de reacție. Acum, din punctul meu de vedere, tema principală ar trebui să fie neapărat frauda masivă. Nu mă pricep la politică, dar asta este ce am văzut, în ultimul timp ca cetățean susținător al dreptei.

    Cu stimă,

    C.

    P.S. Ce se poate face din punct de vedere juritic ca cei responsabili să fie trași la răspundere?

    P.P.S. Dacă se va face un „mini-referendum”, așa cum anunțau domnii Dușe și Șova ieri, vor fi foarte mulți scoși din liste. De exemplu, eu și familia nu vom fi în orașul de reședință până în 31 august. După logica dânșilor, la următoarele alegeri, nu vom mai putea vota deoarece nu suntem pe listele electorale.

     Reply
  37. dora says:
    3 august 2012 at 10:19 am

    1. Listele electorale se actualizeaza pana la 31 martie a fiecarui an,conform legii.Cine a fost la guvernare pana la aceea data???

    2. Vorbiti de Ponta si de Rus dar nu suflati nici un cuvant de Ana Maria Patru,presedinta AEP care raspundea de actualizarea si verificarea listelor electorale.De ce a fost platita in toti acesti ani?

    3. Ministerul de Interne este depozitatul acestor liste (le strange si le cumuleaza nu le intocmeste si verifica) deci nu-si poate asuma raspunderea in privinta corectitudinii.

    4.Si iar mintiti.Curtea a solicitat reactualizarea listelor pana la data de 31.08.2012 ,liste care sa-i cuprinda pe toti cei vii si cu drept de vot la data de 29.07.2012.

    5. Nu la fel de riguroasa ati fost cand dl Zegrean s-a antepronuntat (si dupa aceea a votat)in privinta reprezentarii la Bruxelles.

    Daca vreti sa fiti corecta fiti la fel de riguroasa si cu ceea ce nu va convine cat si cu ceea ce va convine.

     Reply
    • le says:
      5 august 2012 at 1:23 pm

      DORA<

      citeste comentariul care a fost dat mai jos,

      sa vezii ceea ce cere CC;

      listele LA DATA de 29 nu 31 aug cind n-a mai votat nimeni,

      e o absurditate ceea ce spui?

      ori esti ruda cu dl Rus, care la fel cu Pontov, acuma zice una, miine alta;

      ba au fost afcute la zi..ba ..pai sa vezi..halal ministru;

      marionetele lui Felix -motanul-informatorul

      oi si si tu de-a lor?. :(((((

      "Doamna Macovei, va rog sa transmiteti colegilor sa vorbeasca in spatiul public despre faptul ca CCR nu a cerut altceva decat copiile listelor pe baza carora s-a votat, ca sa adune ei si sa vada daca totalul cincide cu nr dat de Ministerul de interne initial.

      Atentie! CCR a cerut ieri asa (citez): Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012- adica nu listele actualizate acum in august, ulterior referendumului, ci listele pe care s-a votat! Adica pur si simplu copiile listelor care exista acum si la Parchet!"

       Reply
  38. Virginia Burloiu says:
    3 august 2012 at 10:55 am

    Eu consider ca oricand e bine venita o rectificare inainte de a se lua o decizie gresita. Rus poate sa isi dea demisia ptr intarzierea reactiei dar in mod cert este foarte bine venita acesta amanare ptr clarificarea numarului corect de alegatori!

     Reply
  39. Smaranda Nistor says:
    3 august 2012 at 11:20 am

    Apelurile dumneavoastră sînt logice și perfect întemeiate, într-o societate care-și respectă legile și instituțiile. România nu mai seamănă absolut deloc cu un asemenea mediu, de două luni încoace. Colegii dumneavoastră juriști din specia Dan Șova și Victor Ponta (nu-l număr aici pe Ioan Rus, nu-i cunosc studiile, nu-mi consum retina sa-i ciitesc CV-ul, deși nu m-aș mira să aibă ȘI o diplomă de drept) nu pretind nici o clipă că n-ar respecta legea; ei doar o interpretează după principiul „vă facem din vorbe, fraierilor”, iar acolo unde chiar e prea gogonată, pentru ca limba română să suporte albirea negrului și înnegrirea albului, împing cartoful sub nasul celorlalți colegi ai dumneavoastră din Curtea Constituțională. Care Curte, vorba altui coleg, distinsul Toni Greblă, este o instituție „politico-constituțională”, deci se subordonează, nu-i așa?, voințelui celui politic mai tare. (Nu-i învinovățesc pe juriști, constat o stare de lucruri.) Nu le mai vorbiți lor, celor care nu vi-s colegi decît pe hîrtie, vă rog frumos! Vorbiți-ne nouă, celorlalți, celor care ne-am trezit cu hoții în casă și ne uităm siderați, neștiind cum să reacționăm în așa fel încît să nu ieșim tot noi vinovați, și spuneți-ne direct și limpede cum să-i scoatem afară. Dați-ne o strategie, niște tactici, sugerați-ne niște arme. Dumneavoastră îi cunoașteți mai bine ca noi, doar vă luptați de-atîția ani cu ei….

     Reply
  40. Anonim says:
    3 august 2012 at 11:42 am

    Doamna Macovei, va rog sa transmiteti colegilor sa vorbeasca in spatiul public despre faptul ca CCR nu a cerut altceva decat copiile listelor pe baza carora s-a votat, ca sa adune ei si sa vada daca totalul cincide cu nr dat de Ministerul de interne initial.

    Atentie! CCR a cerut ieri asa (citez): Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012- adica nu listele actualizate acum in august, ulterior referendumului, ci listele pe care s-a votat! Adica pur si simplu copiile listelor care exista acum si la Parchet!

    Va rog sa faceti plangere la parchet lui Ponta ca a cerut modificarea listelor pe care vrea sa le dea CCR .

     Reply
  41. bruner fox says:
    3 august 2012 at 11:46 am

    Stimata Doamna,

    Eu cred ac pucistiia veau nevoie de aceste 40 zile de lipsa imunitate pentru presedintele ales, pentru a-l inculpa si eventual condamna dupa plangerea penala, la care sunteti si Dvs parte.

    Poate aveau nevoie sa vina si PArlamentul di Vacanta ca sa modifice Codul Penal, ca sa adopte PEdepasa cu Moartea.

    De la Tovarasii Pontov si Antonov, ma astept la orice, nu vedeti ca sunt marionetele Vocii Rusiei?

     Reply
  42. mirica says:
    3 august 2012 at 11:47 am

    Atentie! CCR a cerut ieri asa (citez): „Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012”- adica nu listele actualizate acum in august, ulterior referendumului, ci listele pe care s-a votat! Adica pur si simplu copiile listelor care exista acum si la Parchet! Ca sa poata numara CCR oamenii de pe liste si sa vada daca totalul coincide cu nr dat de Miniserul de interne. Atat.

    Va rog, doamna Macovei, sa faceti plangere penala d-lui Ponta pt ca a cerut actualizarea si modificarea listelor pe baza carora s-a votat si pe care vrea sa le dea CCR. Listele care au fost ridicate ieri de Parchet trebuie trimise la CCR!

    Va rog sa-i rugati pe colegii de partid care vin la TV-uri sa spuna acelasi lucru legat de liste.

     Reply
  43. bruner fox says:
    3 august 2012 at 11:47 am

    Argumentul CCR este absurd.Ei vor listele existente.Intr-o lume a calculatoarelor si informaticii le pota vea in 40 de secunde , doar sunt in bazele de date BEC.De ce le trebuie 40 de zile? De ce nu contestati termenul asta?

     Reply
  44. Freedom says:
    3 august 2012 at 12:20 pm

    In situatia de fata alegerile locale numai sunt legale avand in vedere ca s-au folosit aceleasi liste electorale ca la referendum conform legii , legea care spune clar :listele electorale se actualizeaza o singura data pe an pana la data de 31 martie.

    Prin urmare primarii si consilierii locali alesi in baza unor liste false nu sunt legitimi si alegerile locale trebuie sa se repete.

    Si inca o intrebare: pe listele de la locale au fost prinsi 19 milioane de alegatori,de unde apare diferenta de un milion intre locale si referendum (18 mil.)?

    Si inca o intrebare : in 2008 pe listele electorale au fost prinsi 19.100.000 alegatori. In trei ani au murit un milion si nu a implinit nimeni majoratul? Mai sunt legitimi parlamentarii din 2008 alesi pe liste false ? Dar legile adoptate de acestia?

     Reply
  45. pancarte says:
    3 august 2012 at 12:25 pm

    Carevasazica incompetenta unui ministru si vacanta a 9 judecatori justifica prelungirea unui interimat fara termen clar a un presedinte de stat ales legitim. Asta este o poveste fara sfarsit pentru ca niciodata nu se va afla intocmai numarul de alegatori dintr-o puzderie de motive. Pe cale de consecinta CCR nu va fi capabila sa ia o decizie in cunostiinta de cauza ci va plana un dubiu perpetuu asupra celei mai juste decizii. Si iaca asa, dintr-o vacanta intr-o alta vacanta a CCR si dintr-un recensamant al IRS intr-o reactualizare a evidentei MAI, presedintele ales ramane la incalzire asteptind proaspete lamuriri.

    De ce? Ca o garantie ca presedintele suspendat sa nu mai aiba prilejul incalcarii pe mai departe a Constitutiei cu aceeasi gravitate ca si pana acum.

    Felicitari tuturor!

     Reply
  46. ion adrian says:
    3 august 2012 at 12:52 pm

    Cred ca cetatenii romani cu drept de vot care se afla in strainatate si nu sunt prinsi in cadrul cvorumului trebuie ,pe langa PDL, sa-si organizeze propriile proteste foarte dure si taioase la sediile diplomatice sau culturale sau de orice tip ale statului roman din strainatate

     Reply
    • ion adrian says:
      3 august 2012 at 3:01 pm

      Din doua una: ori referendumul este valid ori este invald . tertium non datur.

      Daca este nul asta inseamna ca este invalid caci nu poate fi in nici-un caz valid.

      Logica simpla si limpede.

      Asa va judeca ,sper , CCR in 31 august.

      PS

      Nu-i asa ca o zic bine agentii astia?

      http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12944652-vocea-rusiei-usl-actionat-intr-mod-perseverent-renuntat-atitudini-defetiste-basescu-primi-fiecare-mesaje-din-interior-exterior-singura-sugestie-demisia.htm?cfnl=

       Reply
  47. Horia says:
    3 august 2012 at 12:58 pm

    stimata doamna Macovei,

    se discuta de o vreme despre numarul real de cetateni cu drept de vot. Sigur ca e complet incorect sa se organizeze un referendum, si abia APOI sa se discute daca listele electorale erau corecte, si care e numarul real de cetateni cu drept de vot.

    Insa eu, privind din vest, pe unde lumea e mai putin agitata si cauta ratiunea lucrurilor, as vrea sa va rog sa ne ajutati cu o clarificare (cel mai bine, ar fi ca ea sa fie anuntata in presa), despre:

    * Cum se stabilesc listele electorale?

    * e ceva asa de complicat de aflat cati cetateni au drept de vot?

    Dupa parerea mea umila, numarul cetatenilor se afla foarte simplu, astfel:

    1. exista baza de date europeana, schengen (si, cred eu, exista si o baza de date a intregii UE, in care sigur si populatia Romaniei se afla introdusa), care are evidenta tuturor cetatenilor UE

    2. exista baza de date a evidentei persoanelor, din RO, cea care emite acele CNP-uri. Acolo sunt trecute datele de nastere ale tuturor cetatenilor cu CNP. Conform lor, se poate afla imediat cati cetateni sunt in viata, si cati au implinit 18 ani.

    3. orice persoana are un buletin (de la 14 ani) si deci are un CNP, deci figureaza OBLIGATORIU in bazele de date ale MAI (sau cine emite CNP-urile).

    4. orice deces este urmat de predarea buletinului de identitate si emiterea unui certificat de deces. Iarasi, aceste lucruri se trec in baza de date cu CNP-uri (evidenta persoanelor).

    Nu pot sa-mi inchipui ca aceste puncte de mai sus nu acopera tot teritoriul Romaniei si toata populatia.

    Deci, rezulta de mai sus ca ar trebui sa fie foarte simplu sa aflam cati votanti potentiali exista: Numarul celor care au buletine (caci cei decedati nu le mai au, deci sunt scosi din baza de date), minus numarul celor care n-au implinit 18 ani. Ce o fi asa de complicat?

    ***

    Mie teama ca in Romania presa si politica se ocupa cu certuri, in loc sa stabileasca clar si de la inceput faptele. Nimeni nu a explicat in aceste zie punctele de mai sus (respectiv situatia reala, nu ce imi imaginez eu de la distanta). De ce nu a facut-o? De ce PDL nu explica simplu, pe intelesul tutror, care e situatia reala? Inteleg ca USL are interes sa mentina fumul, dar PDL? Dar tinerii urmasi (Neamtu, Ungureanu)

    Ar fi mult mai simplu pentru PDL, decat sa se bata in argumente adesea aiuristice si care nu sunt la obiect, cu cei de la USL.

    Inainte sa discutam cine e de vina si cine e rau-voitor, ar trebui stabilite faptele. E un lucru foarte obositor sa urmaresti presa si discursul public romanesc: nu se discuta fapte, ci doar pareri. Apoi parerea despre pareri. Si apoi parerea parerilor despre pareri.

    Sfatul meu, pentru cei care pot schimba ceva in Romania este de a iesi cu discursul public, mai intai de toate, din starea emotionala ( = implicit irationala!). Starea de emotie care acopera ratiunea de multa vreme, si care face ca cei ca USL sa poata capta atentia publicului larg! Un public permanent emotional pierde din vedere faptul ca se discuta in afara subiectului, pe teme adesea inventate. Emotiile bruiaza ratiunea!

    Imi veti spune ca e greu sa revenim la ratiune. Eu zic ca nu: persoane ca dvs. ar putea, de ex., sa mentina un buletin de informare, de ex. saptamanal, in care sa explice didactic si simplu, pe intelesul omului de rand, care e situatia. Pentru ca omul de rand intelege. Totul e sa prezinti lucrurile in afara perdelei de ceatza care domina azi totul.

    De ex. situatia cu Parchetul General care a inceput cercetarea in privinta listelor electorale. E un pas foarte bun. Insa mi-a fost foarte greu sa inteleg ce se intampla de fapt, si care e ratiunea lucrurilor, dupa ce am citit doua sau trei articole din ziarele „serioase”. Chiar si acolo lucrurile sunt neclare…

    (probabil pentru ca clasa jurnalistilor e foarte slab pregatita, si se copiaza textele de pe surse, pe rupte, fara a analiza logic si fara a oferi cititorului concluzii, nu doar date disparate sau nerumegate!).

    Va doresc toate cele bune, ca aveti mare nevoie de ele!

     Reply
  48. Guiness says:
    3 august 2012 at 2:22 pm

    Listele sunt facute de voi cei din PDL. Ati intiat si participat la acest jaf electoral timp de 8 ani de zile. Sper sa va ispasiti pedeapsa acolo unde meritati sa ajungeti.

     Reply
  49. Monica says:
    3 august 2012 at 4:02 pm

    Doamna ,CC a decretat constitutional Referendumul . Eu in cine sa mai cred in tara asta ? CC zice ca referendumul e constitutional . PDL-ul , Basescu si dumneavoastra ziceti ca-i lovitura de stat . De fapt PDL-ul submineaza CC ? CC e parte la ‘lovitura de stat’ ? Realizati ce faceti ? Daca CC aproba contestatia d-nului Basescu nu era nici un referendum ! Ca cetatean european mi se recomanda de catre PE sa ma supun deciziilor CC. Eu trebuie sa am un reper . Reperul meu trebuie sa fie CC ale caror hotariri trebuie sa le respect . Altfel ? Dar dumneavoastra , parlamentar european , nu va supuneti indicatiilor PE. Doamna , eu sunt unul din cei 7.4 milioane care au votat DA si nu sunt nici puscariabila , nici indoctrinata de antene (nu le uramaresc) dar sunt amenintata incontinuu … de ce ? Ce zice PE de asta ?

     Reply
  50. le says:
    3 august 2012 at 5:15 pm

    Vai de noi unde am ajuns;

    traim sin salarii si pensii;

    lor NU LE PASA;

    se duc la mare in plina SECETA;

    acolo face ministrul agricult si Rus , politica;

    nici macar pe aia n-o stiu face..

    ca economic habar nu au;

    ufffff,

    pe mina cui ne-a lasat Dumnezeu.

    Citi stiu ca Dumnezeu ne-a creat pentru EL;

    dar noi nu-L mai vedem;

    de aceea EL ingaduie atita pedeapsa:

    USL + SECETA>

    Doamne ai mila!

     Reply
  51. Adrian Baboi-Stroe says:
    3 august 2012 at 5:50 pm

    Ma deranjeaza profund ideea ca niste oameni trimisi de puterea de stat umbla pe strazi intreband despre mine, intr-o procedura neprevazuta de lege. Nu sunt impotriva actualizarii listelor electorale, dar ma asteot ca ea sa se faca in conformitate cu legea, nu prin heirup ad-hoc.

    Pentru asta, nu e nevoie sa trimiti pe teren iscoadele statului. E suficient sa consulti documente si date aflate deja in birourile unor institutii (certificate de deces, baze de date de evidenta populatiei, decizii de punere sub interdictie in cazul infractorilor sau bolnavilor psihic). Nu au nimic de aflat batand la usa mea sau a vecinilor.

    http://i49.tinypic.com/rribgz.jpg

     Reply
  52. marga says:
    3 august 2012 at 7:14 pm

    Doamna Macovei,asta seara la emisiunea lui Andrei Badin,pe B1 tv.sa vehiculat ideea, ca indiferent de rezultatul dat de CCR privind referendumul,ultimul cuvant îl are parlamentul.Nu stiu daca este asa,dar ma întreb:ce rost a avut atunci amînarea deciziei de catre Curte ?

    Si mai am o nedumerire,ce se întimpla daca Curtea va lua în considerare cifrele noi,cu care Ponta vrea sa reduca numarul alegatorilor de pe liste.

    Mai exista o alta institutie” functionala” in aceasta tara,care sa judece corect ?

     Reply
  53. Radu says:
    3 august 2012 at 7:26 pm

    Si de ce nu mergeti la Parchet sa faceti plangeri cu privire la toate aspectele mai sus semnalate? Par multe indicii care intrunesc elementele constitutie a mai multor infractiuni…

     Reply
  54. ion adrian says:
    3 august 2012 at 8:25 pm

    Dna Macovei,

    postez ceva foarte important, caci legea actuala cat si textul CCR de stabilire a cvorumului se refera la lista electorala permanenta creind astfel o discriminare.

    CCR statueaza ca Referendumul este valid în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise înlistele electorale permanente.

    Deasemeni CCR la respingerea contestatiei pe motiv de cvorum incorect calculat spune textual:

    “Prin urmare, Curtea nu poate reţine argumentele autorilor contestaţiilor în

    sensul că la stabilirea numărului de cetăţeni cu drept de vot să se aibă în vedere

    alte date decât cele cuprinse în listele electorale permanente, singurele care

    întrunesc toate criteriile prevăzute de lege pentru stabilirea populaţiei cu drept de

    vot”

    Iata deci ca tot procesul electoral este guvernat de listele electorale permanente ceea ce conduce la o grava discriminare intre cetatenii cu domiciliul in Romania si cei aflati in strainatate ,

    Cititi ce urmeaza si care a fost pus si pe blog

    Asadar exista doua categorii de cetateni una fiind discriminata in raport de cealalta.

    Daca ar exista cf legii Registrul alegatorilor acolo ar fi trecuti toti cetatenii romani cu drpt de vot indiferent unde locuiesc. Ei ar costitui unanimitatea votantilor romani si deci un cvorum nu poate sa se raporteze decat la ei toti.

    Legea 35 art 22:

    Art. 22 – (1) Registrul electoral reprezintă o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot. Înregistrarea cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se va face pe baza evidenţei existente la Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, utilizată la eliberarea paşapoartelor cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, precum şi a datelor deţinute de Ministerul Afacerilor Externe.

    (2) Registrul electoral pentru cetăţenii români cu domiciliul în România este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, iar pentru cei cu domiciliul în străinătate, pe ţări şi localităţi.

    ………………………………………………………………….

    (5) Datele care se înscriu în Registrul electoral pentru fiecare alegător sunt următoarele:

    a) data naşterii;

    b) codul numeric personal;

    c) ţara în care îşi are domiciliul sau reşedinţa;

    d) adresa de domiciliu;

    e) adresa de reşedinţă;

    f) seria şi numărul cărţii de alegător;

    g) seria şi numărul actului de identitate.

    (6) Odată înscris în Registrul electoral cu adresa de domiciliu, alegătorul poate să adreseze Autorităţii Electorale Permanente o cerere pentru înscrierea sa cu adresa de reşedinţă.

    (7) Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.

    Art. 23 – (1) Persoanele decedate se radiază din Registrul electoral, la sesizarea serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei, în termen de 24 de ore.

    (2) Persoanele care şi-au pierdut cetăţenia română se radiază din Registrul electoral, pe baza comunicării Ministerului Justiţiei, în termen de 24 de ore de la primirea acesteia.

    (3) Persoanele care au pierdut drepturile electorale se radiază din Registrul electoral, la sesizarea serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei, în termen de 24 de ore.

    Art. 24 – (1) Datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale.

    (2) Orice persoană înscrisă în Registrul electoral poate solicita informaţii numai cu privire la datele personale care sunt conţinute în acesta.

    (3) Întâmpinările împotriva omisiunilor, a înscrierilor greşite şi a oricăror erori din Registrul electoral se fac la biroul teritorial judeţean al Autorităţii Electorale Permanente competent, acesta fiind obligat să se pronunţe, prin dispoziţie, în cel mult 3 zile de la înregistrare.

    (4) Contestaţiile împotriva dispoziţiilor date se soluţionează, în cel mult 3 zile de la înregistrare, de către judecătoria în a cărei rază teritorială domiciliază alegătorul.

    Deasemeni pentru exercitarea dreptului de vot exista liste permanente si liste suplimentare:

    Legea 35 art 25,art 26

    Art. 25 – Listele electorale cuprind cetăţenii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral. Ele sunt permanente sau suplimentare.

    Nota mea: se vede ca cele doua notiuni registru si liste

    se suprapun doar partial

    Art. 26 – (1) Listele electorale permanente pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional se întocmesc de către primarul comunei, oraşului sau municipiului ori al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi comunicate primarului de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente care funcţionează la nivelul judeţului pe teritoriul căruia se află localitatea.

    Art. 27 – (1) Listele electorale suplimentare se întocmesc în cazurile prevăzute de prezentul titlu şi vor cuprinde elementele prevăzute la art. 26 alin. (4). Listele se semnează de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare unde au fost întocmite.

    2) În lista electorală suplimentară vor fi trecute, de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, persoanele care se prezintă la vot şi fac dovada că domiciliază pe raza secţiei de votare respective, însă au fost omise din copia de pe lista electorală permanentă, persoanele care votează conform prevederilor art. 8 alin. (4), cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate că domiciliază într-o ţară din colegiul uninominal respectiv, cetăţenii români care arată că au reşedinţa într-o ţară din colegiul uninominal respectiv prin prezentarea paşaportului simplu sau, în cazul statelor membre ale Uniunii Europene, şi a cărţii de identitate, însoţite de documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate, precum şi persoanele care votează conform dispoziţiilor art. 8 alin. (3). Persoanele respective pot vota numai în baza actului de identitate şi a cărţii de alegător

    De aici vedem ca cetatenii romani cu drept de vot din strainatate sunt discriminati, caci spre deosebire de cei din tara care, voteaza / nu voteaza, sunt in liste si se numara pentru cvorumuri, cei din strainatate, desi uneori contribuie la PIB mai mult decat cei din tara, caci aduc fara sa consume, ei nu exista ca cetateni decat doar daca ajung intr-o sectie de vot si voteaza trecandu-se intr-o lista suplimentara.

    Revenind insa, constat ca din pacate legi discriminatorii sunt folosite intr-o tara UE pentru a demite un presedinte care incearca sa mentina tara in UE si sa nu o lase sa ajunga in CSI.

    PS.

    Intrucat CCR a respins contestatiile cu 9 la zero rezulta ca nici-un judecator nu a fost pentru validare caci nu putea sa aiba vre-un alt motiv de validare care sa nu fie intre cele pe care le-au respins:

    Cine nu ma crede si vrea sa priceapa mai profund ce spun sa citeasca :

    http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/2august

    http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/3august

    http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/ro/2012/H0003_12.pdf

    Rezulta ca unii din ludecatori erau pentru invalidare , altii pentru lamuriri suplimentare sau pentru anulare precum dna Aspazia .

    Dar am aratat mai sus ca toate aceste variante implicau de fapt invalidarea daca se facea un rationament brici in stricta logica formala utilizand lema dericvata din postulatele logicii a tertului xclus, dar asta poate insemna ca sub acea presiune sa le cer prea mult .

     Reply
  55. dragomir adrian says:
    3 august 2012 at 8:40 pm

    Consecintele scaderii populatiei nu le contest, problema este de ce a scazut aceasta ”populatie”? 1: traiul greu si lipsa de perspectiva i-a facut pe multi sa plece din Romania, 2: decesele cauzate de o viata plina de stres, boli si neajunsuri,3: natalitatea foarte redusa deoarece statul nu sprijina cu nimic tinerele familii.Cine este de vina pentru toate acestea d-na Macovei? Voi politicienii, ca sunteti de la pdl, usl sau mai stiu eu ce formatiune politica, analizati doar cifrele nu si oamenii care v-au trimis in parlament si va platesc salariile!!Voi sunteti de vina, de 22 de ani va bateti joc de romani fara exceptie si contenire.Ma intreb cata nesimtire poate sa incapa in voi ca sa mai si postati ca sa va justificati?

     Reply
  56. mitru52 says:
    4 august 2012 at 12:36 am

    Doamna Ministru,

    Nu sunt jurist,dar citind cu atentie Leg. de Functionare a CCR si Constitutia Romaniei,CCR avea obligatia sa constate doar ca cvorumul la vot nu a fost indeplinit si invalidarea Referendumului si trimiterea Presedintelui Bsescu inapoi la Cotroceni.

    Nu traesc in Romania dar nu am renuntat la cetatenia Romana ,platesc impozite statului Roman anual peste 30.000000 fara a beneficia de vreun serviciu din partea acestuia.

    Acum niscavai imbecili ,plagiatori si hoti vor sä-mi ia si cel mai elementar drept prevazut in Constitutie „dreptul la vot”

    Cum pot sa explic copiilor si nepotilor mei sa mentina ce avem in Romania cand acolo zi de zi statul se disimuleza , iara-si in locul Institutiilor statului apar Instituti paralele mafiote ce siguranta mai poate exista acolo.

    Cred ca in tara aceea mai exista si juristi care pot indrepta lucrurile incalificabile facute de CCR.

    Imaginea lui Ponta si odata cu el si imaginea Romaniei este foarte sifonata aici in Deutschland.Noi nu putem de aici sa facem prea multe pentru Romanii din tara ,acest lucru ramane pe umeri D-voastra a Parlamentariloe Europeni,blocati sub orisice forma accesul lui Ponta si Antonescu in forurile Europene.

    Luati atiudine si cereti demisia Ministrului de Externe care este o catastofa in plan extern.Daca judecatorii Curti sunt unii aserviti,altii incapabili si nu in ultimul rand impostori fricosi asa cred ei ca i-si promoveaza neamurile.

    Imi pare rau ca spun unui Procuror ca justitia Romana este corupta si tocmai la cel mai inalt nivel s-a le fie rusine celor Din CCR care i-au dat presedintelui Basescu o Cacealma Damboviteana

    Mit freundlichen Grüßen

     Reply
  57. noname says:
    4 august 2012 at 7:01 am

    Stimata D-na Europarlamentar,

    Am si eu doua intrebari, pentru D-vs:

    1) Aveti ideie:

    cate persoane sunt minore si fara drept de vot,

    cate persoane sunt internate in institutii psihiatrice,

    cate persoane sunt internate in institutii penitenciare

    si care este media celor care nu si-au exercitat dreptul de vot in ultimii 23 de ani din populatia Romaniei de la ultimul recensamant?

    2) Din cunostiintele D-vs. de drept si de Europarlamentar, ne puteti spune in ce stat,sau state din lume,indiferent de organizarea politica,democrate,sau non democrate, cetateni cu drept de vot care nu isi exprima optiunile prin neprezentare,pot decite soarta unei natiuni,in defavoarea celor care si-au exprimat vointa prin participarea la vot ?

     Reply
    • le says:
      5 august 2012 at 1:12 pm

      noname..

      frumos nume, nice,

      ha ha ha

      doar n-o sa ne prezentam la vot intr-un Referendum organizat FARA camere de luat vederi FARA absolut;

      cind erau destule camere de la Bac

      pai cum altfel fraudau?

      sa mergem la vot ,

      desi am ales pe 5 ani, ca unii VOR muschii lor sa pice tara de la Democratie?

      asta da, hienelor ruse, bolsevicilor iliestilor, da, le convine.

      Dl Basescu a vrut sa lupte, pe ca e un luptator;

      ne era ciuda ca nu vede ce se pune la cale;

      eu si familia fiului meu deja hotarisem sa nu legiferam lovitura de Stat;

      in cele din urma dl Basescu a spus, exact cum citisem intrun ziar din UE”sper ca romanii s a fie inteligenti sa boicoteze :Referendumul.

      Pai uita te domle la ei:

      seceta pirjoleste culturile, iar ei POT STA LINISTITI cu burta plina la soare.

      NU LE pasa de oameni!

      doar de ei, de putere.

      De ce sa depindem noi, care am stat acasa de ei, ma rog????

      pt ca sunt urmasii , am vrut sa zic Romei; nu vai!

      ai lui STALIN si Voiculescu sunt.

      Miza e prea mare, nu Basescu ne intereseaza, ci stabilitatea;

      apoi, CIND(??) vom avea alternativa, alegem;

      dar sa pui un crin otravit, fara cultura, fara niscaiva evidente sanatoase intr-un domeniu, macar Istorie…

      aaa, e l e cu Bridge, deee, nu stie oricine Bridge;

      in locul unui conducator abil de nava….. :(((

       Reply
  58. ion adrian says:
    4 august 2012 at 9:18 am

    In concluzie : Cred ca cetatenii romani din strainatate ar trebui sa se adreseze justitiei pentru discriminare.

     Reply
  59. Anonim says:
    4 august 2012 at 10:22 am

    USL are avocati exprem de ingeniosi ce forteaza interpretarea si aplicarea dispozitiilor legale privitoare la alegeri, conform propriilor interese. Nu este o noutatea politica sau juridica, fraudarea legii reprezentand o preocuparea permanenta a clasei politice din tara noastra. Diferenta este data de importanta legilor ce se doresc a fi fraudate acum si de semnalul dat intregii societati romanes

    ti. Principiile, legile si institutiile fundamentale sunt relativizate.

    Personal, nu cred in rationamentul propus de acestia si apreciez ca smecheriile juridice nu rezista la o analiza logica, coordonata, teleologica a textelor de lege (ca notiune de gen), existand solutii de inlaturare a acestora.

    In fond, suntem in fata unei probleme de interpretare si aplicare a legii.

    Opozitia are profesionisti ai dreptului si, profitand de ragazul temporal, ar trebui sa faca apel la instantele judecatoresti, la BEC sau, dupa caz, la CCR, astfel incat, pana in data de 31 august a.c., sa se obtina clarificarea problemelor si inlaturarea acestor jonglerii juridice periculoase si nepermise cu numarul de alegatori, registrul electoral, registrul sectiilor de votare, listele electorale permanente si cele suplimentare, s.a.

     Reply
  60. ion adrian says:
    4 august 2012 at 3:19 pm

    As fi incantat ca macar unul din (edit admin), sa -mi invalideze cele ce le spun, tinand cont cat erau ei de excitati pe tema necostitutionalitatii boicotului

    Asadar, CCR a respins in unanimitate toate contestatiile si toate capetele de cerere din aceste contestatii.

    Unul din aceste capete de cerere a fost unul pe seama caruia USL si postacii sai, au stranit valuri de propaganda furibunda si anume cel ref la incalcarea libertatii electorale si a sensului unui referendum, prin boicotarea acestuia.

    CCR raepinge aceasta sustinere ca neavand nici-o baza legala caci doar o impiedecare sau o fortare pentru a te prezenta la vot si a vota sau nu intr-un anume fel, este culpabila. In rest votul fiind un drept si nu o obligatie participarea sau nu , exercitarea sau nu a dreptului de vot este o optiune libera de orice constrangere , CCR stipuland ca „acest drept este inclus în Titlul II Capitolul II al Constituţiei – intitulat Drepturile şi libertăţile fundamentale, şi nu în Titlul II Capitolul III – Îndatoririle fundamentale; aşadar, ţine de voinţa fiecărui cetăţean de a decide în mod liber dacă îşi exercită acest drept. Acesta nu poate fi obligat să îl exercite sau dimpotrivă să nu îl exercite din moment ce art.30 alin.(2) din Constituţie garantează libertatea conştiinţei.”

    Si mai spune ceva foarte important CCR si anume ca „exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de bloca raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.

    Astfel cum s-a arătat mai sus, singura condiţionare este aceea ca exercitarea sau neexercitarea dreptului la vot să nu fie impusă, ci să ţină de resortul intern al fiecărei persoane.

    Or, în campania pentru referendum, potrivit art.30 alin.(2) din Legea nr.3/2000, „partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă”. Partidele politice pot îndemna sau din contră să nu îndemne cetăţenii să voteze, ambele aspecte ale dreptului la vot contribuind la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor. Ceea ce însă partidele politice nu pot întreprinde este obligarea cetăţenilor la a vota sau, din contră, la a nu vota, întrucât numai în acest caz dreptul la vot este golit de conţinut.

    Este adevărat că, potrivit art.2 alin.(1) din Constituţie, suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum, însă textul nu impune obligativitatea votului, lăsând cetăţeanului deplina libertate de a participa sau nu la alegeri sau la referendum şi de a-şi exprima opţiunile în modul în care consideră că este potrivit.”

    Ei, ce spuneti ?

     Reply
  61. IONUT says:
    4 august 2012 at 5:34 pm

    DOAMNA MACOVEI EU SUNT UN SIMPLU CETATEAN AL ROMANIEI . CRED CA TOTI POLITICIENII ACTUALI ( PDL , PSD , PNL , …. ETC ) SUNT VINOVATI DE SITUATIA IN CARE SE AFLA TARA SI AR FI TIMPUL SE FACA UN PAS INAPOI DACA NU CHIAR MAI MULTI . TOTI AU INTERESE ASCUNSE SI NU PREA VAD CE SE INTIMPLA LA BAZA SOCIETATII . AS VREA SA PLEC DIN TARA DAR NU POT CA AICI SUNT COPII MEI , PARINTII MEI , INAINTASII MEI . TREZITIVA PINA NU E PREA TIRZIU .

     Reply
  62. le says:
    4 august 2012 at 9:06 pm

    In Brasov au fost 10.000 de turisti in 29 iulie..si totusi nu au votat ( Brasovul) decit 35%.

    Curata anomalie.

    Sa plateasca penal toti sefii mafiei mehedintene, teleormanene, vrincene etc.

    Nu se poate lasa la oparte acest lucru.

    Ma bucur ca in zona mea s-au mai trezit oamenii si discuta altefel, tare pe strada;

    primarul Vela este un fost informator, prieten cu Antonescu.

     Reply
  63. L. says:
    4 august 2012 at 10:33 pm

    D-na Macovei,

    Ma numar printre romanii care inca mai spera in democratie, dar vad cum e calcata in picioare de cateva luni, de niste indivizi (cu greu m-am abtinut sa nu le spun borfasi) care sacrifica o tara pentru interese meschine…

    Nu va lasati!!!! Luptati pana la capat! Sa stiti ca sunt multi, foarte multi care va sustin! Eu lucrez in domeniul IT si majoritatea colegilor mei sunt oripilati de ce se intampla. La fel familia mea, prietenii…

    Dvs sunteti printre putinii politicieni in care am incredere deplina. Va doresc sa va dea Dumnezeu putere sa continuati lupta cu aceste hiene care vor sa acapareze puterea prin orice mijloace!

     Reply
  64. le says:
    5 august 2012 at 9:27 am

    ce v+au facut aştia de nu mai spuneti nimic si nu va mai vedem?

    a ajuns tara asta pe mina puscariabililor pina la urma?

    poporul asta nu a fost un popor mincinos,

    cum de ii mai rabda Dumnezeu? si cit???

    am inteles ca C.C> cere acele liste dupa care s-a votat, pt au fost aduse liste duble sau false;

    cine poate crede in noile lor liste?

    inteleg ca s-a terminat Referendumul acesta, cu listele sale;

    doar daca mai vor unul, ca pprosti sa saraci suntem destui.

     Reply
  65. tusica says:
    7 august 2012 at 1:22 pm

    Despre Mircea Dusa- -Ce repede ajungi ministru…deunazi apasa pacanelele de zor la barurile de noapte din M.Ciuc, acum iata-l ministru…era plin de datorii la patroni din cauza jocurilor de noroc…

     Reply

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment





Arhive
2016 - 2019 © Monica Macovei

Made by Mircea