Luni a aparut un interviu pe care l-am acordat cotidianului Adevarul:
După eşecul de la Consiliul Naţional de Coordonare, veţi merge mai departe cu moţiunea pe care doriţi s-o iniţiaţi? Credeţi în succesul acesteia?
Cred că a fost un eşec pentru toată lumea, nu numai pentru noi trei. Dar în acelaşi timp, a fost o discuţie publică cu privire la necesitatea unor criterii de integritate severe în partide. Cât despre mersul mai departe, discut împreună cu colegii mei, Cristian Preda şi Sever Voinescu şi această variantă, nu am renunţat la ea. Oricum, vrem să ne spunem în continuare opinia despre necesitatea unor astfel de criterii în politică şi, desigur, o facem în PDL. Realizarea unor obiective politice şi schimbarea în bine a ţării şi a vieţii oamenilor se poate face numai de oameni credibili în substanţa lor şi ca atare credem că este nevoie de aceste criterii.
Sever Voinescu descria rezultatul de la Consiliu folosind expresia „Un fleac, ne-au ciuruit!”, dumneavostră nu aţi resimţit la fel de puternic rezultatul Consiliului?
Bătălia pentru reformarea clasei politice este foarte grea, eu am început-o încă din 2005 şi ştiu că este dificil, şi la tine în partid, dar şi în alte partide. Nu pot spune că nu am fost îngrijorată şi supărată pentru ce s-a întâmplat. Însă nu am considerat-o ca pe o ofensă personală pentru că nu m-am dus acolo să cer ceva pentru mine şi, ca atare, nu putea fi o lovitură dată mie, ca persoană.
Veţi candida la preşedinţia PDL?
Discutăm în continuare care sunt cele mai bune variante împreună cu colegii mei, nu am luat încă o decizie.
Interviul integral aici…
Monica Macovei: “Schimbarea lui Boc ar recredibiliza Guvernul”
Schimbarea lui Predoiu,Udrea,Botis ar recredibiliza Guvernul.
1.respectarea referendumului facut la alegerile din 2009
2.legi dure pentru a stopa coruptia
3.interzicerea acordarii indemnizatiei de revolutionar(ceea ce PSD nu ar face-o niciodata
Ma intreb, doamna Monica Macovei, daca dumneavostra, domnul Preda, ati avut argumente temeinice ca sa sperati ca PDL este partidul in care va puteti pune in aplicare planul de a scapa politica de corupti. (Am dedus ca doreati ca, incepand PDL, si celelalte partide vor fi nevoite sa adopte criteriile propuse si ca viata politica va deveni mai morala)
Nu cred ca PDL se deosebeste prea mult de celelalte partide, asa cum, de fapt, s-a vazut.
In Romania este necesar un alt mod de a intelege politica. Dar, ca acest lucru sa se intample, este o cale mult mai grea.
Există un loc în care se pot consulta moţiunile candidaţilor la preşedinţia PDL?
Deocamdata nici nu cred ca sunt definitivate!
MP
Mulţumesc de informaţie. Sper că vor putea fi consultate.
1) Dintre candidatii cu sanse la sefia PDL, cel mai aproape de pozitia lui Macovei este Boc, conform votului din CNC.
2) In ultimii 20 de ani, Ro a trecut prin doua situatii limita, in care colapsul economic national era un pericol iminent: criza datorirei externe rezolvata de Isarescu, criza datoriei interne rezolvata de Boc. Nu cred ca Ro a mai avut alti PM cu orientare de dreapta in afara celor doi. Sondajele din acest moment sunt irelevante pentru ca populatia nu are acces la informatii economice reale, datorita unor posturi mass media cu acoperire nationala si interese dimpotriva.
3) Lansarea de teme cu potential de dezbinare inaintea motiunii de cenzura este un procedeu politic de evitat, in general. Mi-ar parea rau ca eventualul acces al MM la functia de presedinte al PDL sa ne priveze de cel mai potrivit Ministru de Justitie pentru Ro in acest moment.
4) TRU a dovedit inteligenta si viziune politica. Discursul lui TRU a evidentiat nu pozitia sa fata de principiul evaluarii morale a politicienilor din PDL, ci parerea sa despre modalitatea de aplicare a criteriilor de integritate in cazul unui partid de guvernamant pentru care nu exista inca o alternativa nationala. La sfarsitul discursului, terenul pentru realizarea compromisului era pregatit, cu invitatii clar lansate catre Macovei, Boc, Blaga si TRU. Cu alte cuvinte, TRU a sesizat ca asupra PDL este orchestrat un atac de tip „divide et impera”, si a actionat in consecinta.
Din pacate ,nu o vad pe dna MM facand echipa cu EU si amorezatul min. de externe.
Eu sper ca judecata MM sa fie mai putin afectata de subiectele presei tabloide decat a dvs.
Vom vedea.
Ce diversionist (edit. admin) este acest Puiu Hasoti.
Ce este, in plus, de remarcat la cazul asta, este credinta avocatilor ca pot prosti o lume intreaga cu sofisme de doi bani. Mai toti avocatii care s-au exprimat pe tema asta au aratat, prin argumentele lor demontabile de catre copii de gradinita, o crasa incompetenta profesionala. Sa ne mai mire ca mai toate starletele esueaza cu diplome de la Drept ?
Draga Doamna Macovei,
Am citit profilul dumneavostra si va rog sa imi dati voie sa va felicit pentru nivelul divers al pregatirii dumneavoastre universitare. Cu toate acestea, va rog sa ne explicati cateva dintre afirmatiile din text.
1) „Protectia drepturilor omului la nivel international si european, Universitatea Abo/Turku (1995) si Universitatea Birmingham, Institutul de drept european (1994) – banuiesc ca este vorba de un biet curs si va atrag respectuos atentia ca dintre personalitatile de care am auzit eu, am retinut doar cativa universitari inchipuiti prin scolile romanesti de medicina si pe doamna Elena Ceausescu sa li se para ca mici eforturi intelectuale merita ridicate la rang de „pregatire universitara”; daca ma insel (in sensul ca e doar un curs), va rog sa primiti scuzele mele sincere.
2) Ati putea, va rog, sa ne indicati adresa de web a universitatii „Salzburg Seminar”?
3) Cand scrieti ca ati urmat masterul la „Universitatea Statului New York” (si, concomitent, nu numai acolo, dar asta imi pare deja un obicei), va referiti la universitatea care in original se numeste State University of New York (SUNY)? Sau, este posibil sa va referiti mai degraba la New York State Education Department, care de fapt „aproba” un asemenea program organizat la Central European University. Daca da, vreti va rog sa ne explicati cum se poate urma un masterat la o universitate care pe langa micul amanunt ca nu il organizeaza, se gaseste si in situatia mai putin placuta ca nu exista?
4) Acesta este mai mult o solicitare pentru un sfat: se intampla ca am fost zilele trecute la un curs de Cardiopulmonary Resuscitation (CPR) organizat in una dintre salile de la Universitatea Harvard. Ca norocul, ca tocmai imi prepar si profilul academic si deci va pot cere un sfat. Cand mentionez acest eveniment (CPR) la pregatire universitara cu profil medical, sa il pun inainte sau dupa diploma de frizer obtinuta la Hairstyling Academy din Miercurea Ciuc?
Va rog sa ma scuzati pentru acest mesaj. Va marturisesc cu cea mai mare sinceritate ca astept de la dumneavoastra mult mai mult decat astept de la orice alt politician roman, azi. Vorba unui inaintas de-al nostru anonim, care si-a desavarsit pregatirea universitara la Facultatea IAS Caracal si la Universitatea Chembrigi din Obor, sa fim noi profesionistii si cinstitii … primii. Si mai zicea universitarul respectiv: sa fim rigurosi, deschisi si sa ne probam educatia prin fapte si nu prin insiruirea unor institutii prin care am intrat si noi de cateva ori.
Ce ziceti doamna Macovei, putem?