ACL a formalizat astăzi o decizie cu care toată lumea era de mult timp la curent. Domnul Iohannis este acum în mod oficial rezultatul negocierilor de culise și al unui proces de selecție lipsit de transparență în interiorul celor două partide. Domnul Iohannis nu îi poate mobiliza pe nehotărâți și pe cei dezamăgiți de politică și nici nu a fost confirmat în vreo luptă electorală majoră pentru dreapta. A recunoscut acest lucru astăzi, declarând că ACL nu are voie să piardă alegerile cu o echipă de mii de aleși locali. Îi reamintesc că funcția de președinte al României se obține obținând încrederea și votul românilor, nu aducând oamenii cu autobuzele la urne.
Actualul președinte al PNL este un candidat slab, fără experiență politică relevantă la nivel național sau internațional. Astăzi a susținut că nu vrea să fie parte a jocului politic, pentru că vrea să schimbe regulile jocului. Să nu uităm însă că este contrazis chiar de propriul cv – a fost desemnat premier, în 2009, de către PSD, PNL şi Voiculescu. Domnul Iohannis nu reprezintă cea mai bună soluție pentru a ne asigura că Ponta va fi învins în lupta pentru Cotroceni, iar România va evolua în bine.
Chiar daca Monica este un candidat cu greutate si de luat in seama aceasta critica a ei la adresa lui Klaus este una bine venita si/sau productiva pt. ea sau Klaus ;este dealtfel prima critica oficiala decind dinsul a fost nominalizat drept candidat al dreptei din care si ea face parte si asta ridica semne de intrebare serioase in ce o priveste chiar pe dinsa
scuze,am vrut sa spun ca aceasta critica NU este una binevenita nici pt. Monica si nici pt. Klaus si ar fi de dorit sa se abtina macar candidatii dreptei de a se ataca unii pe altii pt. ca atunci cind 2 se bat al treilea (Ponta)cistiga ceea ce probabil nici unul din candidatii dreptei si-ar dori
Tot respectul pentru dvs. D-na Macovei,dar nu e corect sa improscati cu noroi in contracandidatii dvs.
Mai interesant ar fi sa va faceti dvs. treaba cum stiti mai bine( felicitari ptr. realizari!) si politica s-o lasati pentru politicieni, nu e pentru tehnocrati.
Stii mai bine ca noi toti ce trebuie sa faci,ai inspiratie,esti curajoasa,te-ai angajat in lupta cu toata forta,mai ales cea interioara! Noi ca osteni,asteptam semnalul !
Este timpul ca si in Romania, ca in orice tara civilizata, femeia sa isi ocupe locul pe care il merita! Putem schimba mult in bine in aceasta tara daca vom avea curaj! Avem femei adevarate si merita sa le investim cu incredere. Mult succes, doamna Monica Macovei!
Deci, deci, deci!
Raman la opinia ca:
Este evident ca putreziciunea morala ce colcaie si pe partea „dreapta” va face victoria lui Ponta nesperat de facila. Si, chiar daca vor apare subiecte extrem de compromitatoare la adresa junelui iresponsabil, tupeul, grobianismul si abilitatea escamotarilor sale in anihilarea evidentelor, intarite de a noastra indolenta, vor face ca pana si el, pe post de virtual castigator, sa-si mimeze, „, sarjele” pt castigarea turnirului politic.
Acceptarea Monicai Macovei, probabil, m-ar fi facut sa sper “dreapta” ca fiind “altceva” si ca societatea noastra mai are sanse de insanatosire pe timpul generatiei noastre. Pentru ca Monica, cu certitudine, ar fi dislocat din indiferenta o buna parte a populatiei ce, in situatia data si repetata cu ocazia alegerilor, prefera sa stea acasa, iar pt Blaga ar fi fost un argument al bunei sale credinte
De la referendumul “buclucas” au absentat 59,76%. Chestia asta, (59,76%), nu va provoaca nelinisti, domnilor strategi “anti-PSD”? Nu, nu! Acum m-ati convins si pe mine. “LA VREMURI NOI, TOT NOI”.
Astept cu lehamite finala balciului cu castigator la plic.
Doamna Luiza Macovei , ==> incerca sa spui OAMENILOR > ca prima legea care o vei propune va fii : Pot fii 100 de partide > DAR > SE VOR SUSTINE >DOAR DIN cotizatiile celor care se inscriu in :x…y/// z/…etc. si vor fii in casele lor > sediile > Poporul nu va subventiona > nici un partid !! ==> NU ataca > pe nimeni !!> TREBUIE SA SUBLINIEZI > ce ai facut tu pentru TARA MEA !! eu stiu >>> dar TREBUIE SA-I CONVINGI SI PE CEI CARE AU FOST MANIPULATI !!
Doamnă Monica Macovei
Vestea că v-ați hotărît să candidați la funcția de Președinte al României m-a bucurat nespus și îmi doresc foarte mult să cîștigați.
La fel de mult îmi doresc un președinte (și, în momentul de față, un candidat) care să investească timp și energie în a face lucrurile așa cum trebuie, în a-și promova ideile și convingerile, împreună cu metodele de a pune în practică respectivele idei și convingeri. În aceeași măsură evită să scoată în evidență punctele slabe / negative ale contracandidaților, chiar dacă, din păcate, acest mod defectuos de a fi ”activ” în viața politică a prins foarte mult teren în ultimii ani în ”diplomația” dîmbovițeană.
Cu respect.
Pe mine m-a convins domnul Iohannis. Eu sunt banatean si ii cunosc pe nemti. Daca banatenii sunt oameni seriosi aceasta o datoreaza si educatiei mostenite pe filiera imeriului Cezaro-Craiesc.
Legea partidelor
1.Un partid poate fi infiintat de 3 persoane.
2.Veniturile partidului vor proveni numai din cotizatiile membrilor .
3.Veniturile si cheltuielile partidelor vor fi publice.
Legea cultelor
1.Veniturile oricarui cult vor proveni numai din donatiile enoriasilor,acestea nu vor putea desfasura activitati comerciale.
2.Veniturile si cheltuielile cultelor vor fi publice
Doamna Macovei,
Ma inseala pe mine memoria sau dumneavoastra erati, deja, pregatita sa va lansati candidatura independenta inca inainte de a se decide intre Predoiu si Johannis in favoarea celui din urma? Ce reprosuri ati fi avut, atunci, sa ii faceti lui Catalin Predoiu? Cum v-ati fi justificat, atunci, decizia?
Si cum va justificati dizidenta in raport cu un om care a decis, cu intelepciune, sa cedeze locul domnului Johannis, tocmai ca urmare a scorului la alegerile europarlamentare? Asemenea criterii nu ar trebui sa intre inclusiv in preocuparile dumneavoastra de politician? Nu mai sunteti fosta independenta din fotoliul Ministerului Justiei, ati optat deja politic. Nimeni nu v-ar fi reprosat candidatura independenta daca ati fi continuat sa ramaneti neinregimentata partinic. Dar, odata ce ati renuntat la independenta partinica, nu trebuia sa va asumati si consecintele? Nu aduce si obligatii o asemenea optiune? Nu intra in preocuparile unui politician european inclusiv scorul electoral, in asa fel incat atingerea sa sa fie considerata „succes” iar ratarea sa un esec, cu toate consecintele ce decurg de aici? Sunteti politician, sunteti membra de partid, dar considerati ca asemenea indicatori ar fi simple amanunte numai pentru ca nu sint pe placul dumneavoastra (cand sint, va impaunati cu succesul adus de ei). Un examen mai serios ar trebui sa va pozitioneze pe calea intelepciunii, asa cum s-a pozitionat Catalin Predoiu atunci cand a cedat in fata lui Johannis, desi la diferenta unor infime procente de popularitate, usor de recuperat si depasit. Domnia sa nu a cedat ispitei unor asemenea rgumente, cautand altfel de pretexte, asa cum faceti dumneavoastra, pentru a va promova propria imagine. Un singur lucru bun remarc, in ceea ce va priveste: ati invatat sa zambiti. V-ati insusit lectia data de altii in aceasta privinta si nu e rau. De ce ati facut-o, daca ceea ce va caracterizeaza e tot intransigenta? Relaxati-va cu adevarat, stimata doamna, renuntati la incrancenare, alegeti cu adevarat calea de mijloc si, pentru inceput, incetati sa mai asociati numele lui Johannis cu cel al lui Voiculescu. Macar atat!
DOAMNA Monica Macovei, de politicieni este plina tara , de oameni ca dumneavoastra iubitori de ADEVAR , cinstiti , demni , oameni adevarati dispusi la sacrificiu , rarisimi… Din pacate sunt putini oameni in aceasta tara care sa va fie alaturi, fie din prostie fie din hotie! Ramaneti alaturi de oamenii care va apreciaza si care va urmeaza, ramaneti ceeace ati fost si pana acum, o luptatoare. VA IUBIM !
Are you serious !?
„Candidat slab care nu a dovedit nimic” ?
Asta va fi metoda de contracarare a lui Johannis ?
In primul rand, Johannis a girat cu imaginea lui, la prezidentialele din 2009, un candidat inconstient pana la tradare de tare, ocupat cu vizitele secrete la Vantu si la Moscova. Nici pana astazi nu a manifestat vreo urma de regret si nici nu a simtit nevoia sa explice pozitia sa din 2009.
In al doilea rand, Johannis nu s-a distantat in niciun fel (si refuza si acum) de actiunile pucistilor din 2012.
In al treilea rand, Johannis nu s-a distantat in niciun fel de actiunile PSD-ului de reingradire a actiunilor justitiei, de distrugere a reformei invatamantului si administratiei.
In al patrulea rand, Johannis merge pe mana Germaniei (cartea compromisului – pe seama cui?) privind atitudinea fata de agresiunile Rusiei in Ucraina.
In al cincilea rand, Johannis merge pe mana Germaniei in privinta reunificarii cu Moldova: cat mai tarziu ca sa nu suparam Moscova.
Astea sunt punctele vulnerabile ale lui Johannis si pe astea ar trebui accentuat daca doriti sa va credem ca nu faceti balet, incercand sa fractionati electoratul basist, pentru a-i deschide lui Johannis accesul in turul II.