1. Universitatea Bucuresti a renuntat la profesorul Adrian Nastase, pentru ca este condamnat penal (N0049). Este un gest de normalitate si de onoare, caci a pus respectarea legii si interesele institutiei si ale studentilor pe primul loc.
2. Universitatea Bucuresti a avut curajul, in septembrie 2012, sa ii spuna lui Victor Ponta, cu argumente, ca a plagiat in cel mai josnic mod – copy&paste. Curajul a fost apreciat de opinia publica, dar s-a oprit la poarta Ministerului Educatiei. La minister, unde a ajuns raportul Universitatii, oamenii politici nu mai au curaj demult, au doar ordine de partid. Ceea ce este evident pentru o lume intreaga este ascuns pentru ochii si mintea responsabililor de la Minister. Iar daca mizau pe onoarea lui Ponta, s-au inselat amarnic. Un om care minte si fura munca altora nu are onoare.
exact , nu are onoare , sar are nesimtire cu carul ,minte cu nerusinare un popor intreg …tocmai am aflat ca nici FMI nu mai vrea sa faca vreun acord cu guvernul actual ,ceea ce ar putea provoca un dezastru privind plata pensiilor si a salariilor ,Ponta tace malc ,spera ca asta nu se va intampla ,dar FMI a declarat oficial ca nu vor mai incheia acorduri cu Romania ,fiindca nu si-au respectat promisiunile ,vom trai si vom vedea ,dar va fi vai de ei , daca se intampla si asta si daca pensiile si salariile nu se vor mai plati ,cred ca lumea ii va linsa in strada ..vom vedea …
Asa este ! Ne putem mai putin si chiar deloc mandri cu un om ce minte si fura munca altora fiindca este lipsit de onoare dar’ mite sa se ” faca” ca ne conduce ! Cu ai lui sovietici de trista amintire !
Ma bucur sa constat ca cu aceasta zicere dl Basescu mi-a confirmat intro anume masura pozitia mea fata de resusa naturala, in cazul de fata fiind vorba de terenul agricol:
Nu va vindeti pamantul strainilor, ce nu l-ati produs voi ci este un dar al naturii.
De fapt acest text este cel pe care spun ca l-a confirmat dl Basescu:
Postulatele stiintei economice sau Cea de a Treia Cale
Voi publica un articol in care am prezentat niste consideratii personale privind fundamentele unei stiinte economice care sa aiba la baza niste postulate asa cum are si geometria euclidiana.
Articolul a fost publicat pe blogul antideontologul in intai decembrie 2011 ca un cadou pe care l-am gasit potrivit sa-l fac Romaniei de sarbatoarea ei nationala:
LA MULTI ANI ROMANIA!
Si acum vei primi cel mai important cadou pe care ti-l pot face Tie dar nu numai, dar daca va fi sa se realizeze sper ca prin Tine sa se faca asta.
M-a determinat la aceasta publicare si faptul ca un amic internaut, a scris aceste cuvinte:
“Totusi, în cât mai putine cuvinte voi îndrăzni să spun că asa numita a Treia Cale NU EXISTĂ (încă), dar se impune cu NECESITATE.”
Deci daca amicul spune ca se impune cu necesitate si eu care demult cred asta dar nu am dezvaluit ce inteleg eu prin aceasta a Treia Cale fiind convins ca omenirea nu e inca pregatita sa accepte axiomele pe care le propun, dar la fel de convins ca daca nu le adopta va dispare intrun fel sau altul, nu neaparat total dar distrugand civilizatia, precum tot vedem in diverse filme fantastice si apocaliptice.
Am pregatit enuntul scurt cu care voi incheia, cu prezentarea dezideratului social cel mai adanc si de aplicarea caruia se poate arata,ca a depins implicit desvoltarea pozitiva a civilizatiei.
Acesta apare explicit in secolul 19 mai intai in USA la parintii fondatori, care prin Philip Mazzei au afirmat „All humans are created equal” pentru ca sa si legifereze acesta propozitie in Introducerea Declaratiei de independentă a Statelor Unite ale Americii, scrisă de Thomas Jefferson în 1776, care spune textual:
„We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the Pursuit of Happiness.”.
Ulterior textul devine mai precis si mai aproape de formularea juridica: „Oamenii se nasc şi rămân liberi şi egali în drepturi” si ”Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii.”
Aceste cuvinte stau în fruntea a doua dintre cele mai importante texte ale umanitătii, si anume Declaratia drepturilor omului si ale cetăteanului, adoptată de Adunarea Natională Franceză la 26 august 1789, respectiv Declaratia universală a drepturilor omului, adoptată de Adunarea Generala a Natiunilor Unite la 10 decembrie 1948.
Eu sustin ca desi acestea raman inca un deziderat, dezvoltarea pozitiva a civilizatiei a depins de proportia in care el s-a aplicat si evident ca acest lucru s-a petrecut maximal unde a si aparut, adica in USA si in occidentul european.
Stiinta economica nu a reusit inca sa fundamenteze aceste deziderate ale ratiunii si inimii omenesti, fiind totusi atat de simplu sa le fundamentezi economic incat totul devine un fel de ou al lui Columb la care eu m-am gandit, cand la noi comunismul aproape le abolise in fapt, ca in vorbe si teorie se lauda cu o deplina realizare.
Asadar axiomele care fundamenteaza economico-juridic dezideratul de mai sus punand bazele dezvoltarii stintei economice a ceea ce vom numi A Treia Cale de Dezvoltare a Omenirii, sunt:
Oamenii se nasc liberi si egali in demnitate si in drepturi pentruca se nasc si raman pana la moarte in mod absolut si inalienabil proprietari asupra fortei lor de munca si egali proprietari asupra resurselor naturale in componentele acestora neatinse de exploatarea sau prelucrarea omului.
Desigur ca este sarcina specialistilor in stiinta economica sa aplice aceste axiome, daca le accepta, pentru ca o axioma nu se poate demonstra ci doar accepta si aplica, si sa creeeze baza teoretica de implementare sociala a Celei de a Treia Cai care este fata umana a globalizarii, cealata fiind ranjetul had al ipocriziei diavolesti distructive.
„SANSA ROMANIEI”-un articol mai vechi, de gasit pe diverse pagini romanesti, precum „Paul Goma Readers”, „Mircea Batranu-Cronica Romania de Azi”, „Religia in Romania” si altele, care detaliaza modul cum -specific pentru Romania- se poate implementa A Treia Cale, adica o cale care are la baza o SOCIETATE DE PROPRIETARI.