Daca am pornit pe calea schimbarii, ar fi bine ca aceasta sa fie profunda.
Partidele din arcul guvernamental sa renunte sa mai nominalizeze ca ministri persoane care au nascut controverse. Partidele din opozitie sa trateze cu seriozitate aceasta situatie.
Altfel, nu va ramane decat gestul responsabil si de onoare al premierului de a-si depune mandatul.
alegerile anticipate sunt singura solutie democratica.ce cauta partidul izmanarului oprea in guvern?cine i-a ales pe membrii acestui partid?sa nu se mai accepte migratia politica
referendum pentru monarhie sau republica.
De acord Alina. UNPR este singurul partid parlamentar care este acolo fara sa fie ales. De acord cu referendumul pentru forma de guvernamant. Personal, vreau monarhie constitutionala.
Cum cine i-a ales? Probabil ca ai vrea sa pare o intrebare retorica draga Alina, insa nu e deloc. Raspunsul e acesta: Pentru ca sistemul de vot a fost acela nominal, adica s-au votat persoane si nu partide, culorile partidelor (vezi cazul de prin Botosani unde oamenii stiau ca trebuie sa voteze cu rosu si cam atat) sau insemnele acestora (trandafirul, trandafirii, sageata, secera si ciocanul etc), sau cel putin din punct de vedere teoretic asa ar fi trebuit sa fie, oamenii aceia din UNPR au fost votati direct de populatie, deci tema pe care o aduci in discutie e una FALSA. Mai arunca un ochi pe la „televiziunile faine” poate mai gasesti ceva argumente pentru ideea ta cu anticipatele.
Vizionare placuta 🙂
daca nu era migratia posibila(oare cine a incurajat-o?),mai era astazi acest partid in coalitie…..
domnule Bogdan,ori nu cunoasteti adevarul ,ori vreti cu buna stinta sa dezinformati.
Daca Anca
partidele din care au plecat aia poate nu ajungeau ce au ajuns, poate Crin Antonescu nu se alia cu Voiculescu; ca veni vorba de adevar, cei plecati de la PDL sunt morali? Ca si ei dezechilibreaza Parlamentul; da’ daca se respecta VOINTA POPORULUI VALIDATA prin REFERENDUM? Cum era?
Fara suparare, Daca Anca
Emil
Iertare Daca ALINA:-)
Alina,uninominal !Te rog roaga academia sa schimbe dexul pt. ca am fost indus in eroare.Multumesc mult ca mi_ai deschis mintea.PS.spu une-mi te rog la ce post sa ma informez corect.
Aceasta forma a sistemului electoral este emanatia actualei opozitii. Votul uninominal nu poate fi interpretat in favoarea unui partid, iar migratia parlamentara, desi lipsita de onestitate, face parte din jocul politic. Daca alegem parlamentarii prin vot uninominal trebuie sa acceptam ca ei sa poata avea si libertatea de a exprima initiative politice proprii, care pot fi diferite de cele ale partidului in numele carora au candidat. Daca vrem altfel, atunci sa votam liste!
Apoi, ca tot vorbim de democratie, greva parlamentara nu exista ca institutie politica. Un mandat castigat prin alegeri poate fi exercitat sau nu. Daca nu mai vrei sa-l exerciti trebuie sa demisionezi. Cred ca parlamentarilor grevisti ar trebui sa li se aplice legislatia muncii. Ca doar nu sunt deasupra poporului!
Ma surprinde chestiunea asta cu alegerile anticipate. Nu putem face alegeri de fiecare data cand ies niste oameni in strada (mai ales ca la Universitate stim cu totii ca avem dea face cu o mixtura colorata de revolutionari de meserie si tineret liberal strans cu japca de organizatiile partidului din sectoare). Nu putem schimba guverne pe baza sondajelor de opinie, nu putem creea precedente de scurtcircuitari ale procedurilor constitutionale sau de interpretari proprii ale acestora. Atata vreme cat o majoritatea parlamentara poate genera si sustine un guvern, opozitia trebuie sa se inscrie in limitele unui joc politic loial statului si constitutiei. Chestia asta cu tactica pamantului parjolit, cand nu ai nici paduri in care sa ta ascunzi, nici rezerve de provizii si apa si nici nu-ti pune nimeni in pericol existenta se numeste iresponsabilitate politica. Iar, ca nivel de inteligenta, este specifica regnului vegetal. Fitopolitikon
Alina, (edit. admin)? Din moment ce votul este uninominal, au fost alesi oameni nu partide. Ce nu intelegi? Daca gabriel Oprea este in parlament este acolo fiindca oamenii l-au votat direct, nu fiindca au votat o lista PSD deci omu’ poate sa migreze si in Partidul Piratilor daca vrea.
ai spus un mare adevar,se afla in partiul piratilor.gura pacatosului adevar spune
Explicati termenul de „ministri controversati”. Sunt si cei care v-au facut si sutinut europarlamentar, caci daca-i asa nu trebuie sa mai fie in guvern, oricare ar fi acela.
Rectificare: (…)Probabil ca ai vrea sa para(…) si (…)Pentru ca sistemul de vot a fost acela uninominal(…)
Merci 🙂
v-am scuzat pentru greseli,nu va iert pentru complicitate
Scuzati!!! Ministri care au nascut!!! Desi nu am fost si nu cred sa ajung ministru, tocmai ai nascut o controversa si pe cale de consecinta….
Sunt de acord ca de la acest eveniment al caderii guvernului este deschisa calea celor mai mari schimbari in tara asta.Incepe era lui ORI, ORI. Ori Romania merge inainte si electoratul ei va da dovada de responsabilitatea deplina a democratiei, ori calea democratiei se rupe definitiv, zorii unei alte dictaturi aparand la orizont cu tot necunoscutul lor. Daca mai va fi si in acest caz, ragazul necesar. Pentru ca vremurile sunt deosebit de tulburi si amenintatoare nu numai pentru Europa. Doamne ajuta-ne. Ceea ce spun aici nu are nimic apocaliptic. Ma uit doar la ceea se intampla neguros in lume.
Potrivit DEX, „Dictatura=Instituţie politică, putere de stat în care o persoană (sau un grup de persoane) este învestită cu autoritate nelimitată prin legi şi adesea bazată pe violenţă.” Suntem acum in prezenta unei dictaturi? Eu nu cred, dar acccept parerea contrara daca imi este argumentata pe baza definitiei termenului.
E ultima sansa pt PDL.
Potrivit DEX, dictatura este definita ca o Instituţie politică, putere de stat în care o persoană (sau un grup de persoane) este învestită cu autoritate nelimitată prin legi şi adesea bazată pe violenţă. Suntem acum in prezenta unei dictaturi? Nu cred, dar accept parerea contrara daca este argumentata corect pe baza definitiei de mai sus. Astfel, rog lumea care considera ca suntem in prezenta unei dictaturi, sau aproape de ea sa argumenteze aceste sustineri.
Doamna Macovei
Din pacate, una dintre ,,schimbarile profunde” pe care le sugerați, ar putea fi reprezentată chiar de …marginalizarea domniei voastre în partid. Nu știu câtă lume își mai amintește că dvs ați stat alături de domnul Presedinte în 2007 (la mitingurile preliminare referendumului dedicat suspendării ) și nu…un anumit fost consilier prezidențial. În fine, PNDI să trăiască (și alții pe lângă el).
Probabil că se consideră că voturile potențiale ale domniei voastre nu sunt suficient de semnificative, neavând vreo legătură cu numărul de găleți și pungi puse eventual la bătaie, evident, în număr mult mai mare.
Mai ales că domnul Presedinte a reiterat, răspicat, că una dintre prioritățile noului (vechi) guvern, trebuie să fie redeschiderea minelor importante, având în vedere creșterea prețurilor la materiile prime/minerale pe plan mondial.
V-m prevenit că Rosia Montana este călcâiul lui Ahile al domniei voastre. 😉
Stimata doamna euro-parlamentar spunea ca dezbaterea din parlamentul european a opozitiei din Romania face ” tara de ras”………. Acum ca tara este condusa de un sef de servicii secrete ….. oare cum o fi perceput de parlamentarii europeni ???? De bine …… zic !!!!
Sa intelegem ca rezerva de cadre a pdl -ului s-a „gatat” ????
asemenea intrebari, retorice, le puteti pune fie din lispa de informare, fie din lipsa de onestitate
acelasi lucru il pot spune si eu despre
replica dvs.
concluzia este ca zicala ” ACEEASI MARIE CU ALTA PALARIE ” se potriveste ca o manusa „marelui partid ” in care sunt curioasa daca intr-adevar doamna europarlamentar se mai regaseste.
Si inca ceva stimata victoria teo ……. chiar aveti impresia ca toti romanii au „mintea ca-n palma” ??? ROMANII AU INCEPUT SA VADA iar noul guvern va fi macinat de interesele greilor ce inca NU SI-AU SCOS CHELTUIALA FACUTA IN CAMPANIA ELECTORALA .
Vom trai si vom vedea ……..
Doamnă Macovei, pe saitul asociaţiei „21 Decembrie” e postat un proiect de schimbare a legii revoluţionarilor unde se invocă că aţi participat şi dv. la propunerea de amendamente: http://www.asociatia21decembrie.ro/2012/02/ultima-varianta-de-proiect/
(vezi la art. 2 lit. b unde se vorbeşte despre „amendament cu sprijinul doamnei Monica Macovei”).
În ce măsură vă însuşiţi acest proiect al asociaţiei „21 Decembrie”?
Lista propunerilor e beton. Da ,schimbarea e profunda. Am citit despre toti si imi plac.
Get a life george!
Get a life Victor!
Get a life Alina !
Keep wallking Monica!
Dna. Macovei,
am vazut acum interviul Dvs. din emisiunea „Profesionistii”; inca o data a fost confirmat: ati fost din primul moment pentru mine – de cind ati aparut pe scena politica romaneasca – un exemplu de curaj, integritate morala si onestitate atit de necesar tarii noastre dupa ’89.
Parerea mea proprie este ca atunci in primele luni s-au pus bazele acestui sistem corupt si nemernic – si tot ce s-a intimplat ulterior este numai o continuare logica a acestei realitati. Initial am crezut / sperat intr-o schimbare in bine pentru tara; dupa prima mineriada am inteles care este realitatea.
Am mai avut o speranta similara in 2004 – care din pacate nu s-a finalizat…
Sper sa aveti si in continuare energia necesara acestei lupte inegale; cei rai insa dispun de posibilitati nelimitate (bani / mass-media) de a „indruma” opinia publica in directiile dorite de ei. Rezultatul se vede in realitatea zilnica, din pacate.
Numai bine, Dan
Stimata Doamna,
Va rog un lucru simplu. Sa-i transmiteti un mesaj Dlui Boc. Sau poate va citeste direct 🙂
In guvernarea Dumnealui mi s-au intamplat lucruri foarte neplacute (criza, afaceri inchise, etc).
Cu toate astea, ii multumesc pentru curaj si perseverenta.
Cand a demisionat, m-am gandit la un singur lucru – Ca imi pare rau ca tatal sau nu mai poate sa-i sparga un ou in cap sau sa mearga cu el la coasa. Omul ala l-a vazut balacarit in toate felurile pe fiul sau. Sigur amandoi si-ar fi dorit aceasta mica pauza.
Nu sunt de acord cu cei care spun ca Boc va ajunge la lada de gunoi a istoriei. Dimpotriva… Daca cei ce-i urmeaza vor fi macar putin mai cumpatati, guvernarea Boc va fi momentul din istorie, in care s-a schimbat definitiv directia tarii. Nu ramane decat sa o pastram. Nu-i grav ca mergem incet. Grav ar fi sa ne oprim sau sa deraiam.
Cat despre dvs, va rog, ramaneti neschimbata. Reperele morale se gasesc greu azi.
Sincer, ii multumesc lui D-zeu ca in acesti ani am avut la putere team-ul politic al lui Basescu.
Riscul intrarii statului in faliment a fost major. Numai cretinii nu vor sa realizeze flagelul bugetar al guvernarilor anterioare. N-am nicio indoiala ca USL-inosii n-ar fi putut depasi in timp util populismul congenital al clasei politice romanesti (de care pana si PDL-ul e doar in curs de debarasare). Ma ingrozesc doar la gandul : ce ar fi fost daca.. ( mai guvernau liberaloizii impreuna cu clonele lui Iliescu). Numai ca istoria nu se scrie la conditional, iar Crin Antenescu isi pune in continuare nebunia pe portativ..
Felicitarile mele, d-lui Boc (si guvernului său)