Skip to content
Caută
Monica MacoveiMonica Macovei
Monica Macovei
  • Monica Macovei
    • Lider
    • Deputat în Parlamentul European
    • Despre Monica Macovei în presă
    • Publicații și discursuri
    • Profil – CV
  • Activitate în Parlamentul European
    • LIBE
    • D-AL
    • CONT
    • Evenimente organizate în PE
    • Premii
  • Presă
    • Interviuri
    • Declarații politice
    • Comunicate
  • Contact
  • Monica Macovei
    • Lider
    • Deputat în Parlamentul European
    • Despre Monica Macovei în presă
    • Publicații și discursuri
    • Profil – CV
  • Activitate în Parlamentul European
    • LIBE
    • D-AL
    • CONT
    • Evenimente organizate în PE
    • Premii
  • Presă
    • Interviuri
    • Declarații politice
    • Comunicate
  • Contact

Pentru USL instituţiile sunt inamicul public numărul 1. Ponta trebuie sa demisioneze

Category: Uncategorized @ro27 iulie 201211 Comments

Azi am avut o conferinta de presa ca urmare a publicarii acordului semnat de USL si Consiliul National al Societatii Civile. Prin acest document, USL si-a asumat ca obiectiv imediat de negociere desfiintarea Curtii Constitutionale, a Directiei Nationale Anticoruptie, a Agentiei Nationale de Integritate, a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si chiar a unei organizatii neguvernamentale, Grupul pentru Dialog Social.

Tot azi, am participat la mitingul pentru apararea statului de drept si sustinerea presedintelui Basescu care a avut loc in Bucuresti, Piata Revolutiei.

Mai jos, inregistrarile video ale celor doua evenimente, precum si un extras din acordul dintre USL si CNSC:

Conferinta de presa – 26/07/2012 – Sediul PDL

Miting – 26/07/2012 – Bucuresti, Piata Revolutiei

DNA si ANI

Share
Tweet
Share
0 Shares

Posturi asemănătoare

Necesitatea unei politici europene de reindustrializare
5 octombrie 2016
Sugestie pentru parlamentari: să renunțe la sistemul de acum, în care fiecare are o mașină la dispoziție (video)
12 septembrie 2016
Cred că judecătorii CCR sunt înțelepți
5 martie 2016
În cazul Bivolaru am făcut exact invers decât minte postul Antena 3 – MinciunA3. Am cerut extrădarea lui Gregorian Bivolaru de 2 ori.
4 martie 2016
Domnule Prim-ministru Cioloș, asumați-vă răspunderea pentru pachetul de reformă electorală, cu orice risc pentru funcția dumneavoastră.
2 februarie 2016
Selecția și numirea procurorilor șefi prin proceduri transparente sunt cruciale
28 ianuarie 2016

11 Comments

  1. Freedom says:
    27 iulie 2012 at 6:35 am

    Trimiteti-l la Bruxelles. Pe 12 iulie Ponta se intalnea cu Baroso si primea solicitarea expresa pt rezolvarea a 11 probleme privind oprirea loviturii de Stat, iar pe 14 iulie semna cu catelul de casa a lui Voiculescu si un fost activist pcr, semna un protocol de desfiintare a institutiilor statului de drept si statului democratic.

    Din 2007 USL tot incearca desfintarea DNA si ANI atacandu-le cu toata furia. Chiuariu a avut aceasta misiune, propagandistii lor de ani de zile urla impotriva si arunca cu noroi in aceste institutii.Va reamintesc ca in 2009 PNL cerea desfintarea Consiliului Suprem de Aparare al Tarii afirmand ca este o formula comunista si nemaiintalnita in alte tari.

    Aceast protocol trebuie insotit la Bruxelles de declaratia lui Crin Antonescu : „CCR este o rusine nationala…..” , lui Corlatean care cerea sanctionarea judecatoarelor care l-au condamnat pe Nastase si arestarea procurorilor care l-au anchetat, de declaratia lui Voiculescu : „pana nu punem mana pe justitie nu avem toata puterea”.

    Acest Protocol confirma pregatirea minutioasa a loviturii de Stat.

    Bruxellesul , FMI, BM trebuie sa inceteze orice plata catre Romania. Iar eu refuz sa mai platesc pensiile lui Daogaru, asistatilor sociali , tuturor celor folositi de USL si slugilor USL-iste.

     Reply
  2. doru says:
    27 iulie 2012 at 7:52 am

    D-na Monica Macovei,solicitati usl-ului ca a doua zi dupa votare,sa afiseze la sectiile de vot xero-copiile listelor ptr.ca,noi,cei ce nu votam sa putem verifica daca nu cumva am fost votati in fals.Va multimesc.

     Reply
  3. doru says:
    27 iulie 2012 at 7:54 am

    Sau si mai mult:sa legifereze referendumul privind reducerea nr.de parlamentari asa cum a votat poporul;atunci vom iesi si noi la vot.

     Reply
  4. terassa anda says:
    27 iulie 2012 at 8:35 am

    Binomul blestemat Iulie 26th, 2012

    Se numeste Ceausescu – Basescu. Un veritabil arc peste timp. Cu doua capete de pod. Intr-un capat e dictatorul comunist. In celalalt, autocratul neocomunist. La fel de rai. La fel de dispusi sa-si batjocoreasca semenii. Si chiar si colaboratorii apropiati. Si, in mod straniu, si unul si altul bucurandu-se in timp de favorurile si chiar protectia Occidentului. Voi identifica, in cele ce urmeaza, trasaturile comune.

    In 1946, cand comunistii au inversat practic scorul alegerilor, asumandu-si ceea ce de fapt castigasera taranistii, ei au mai incercat cu relativ succes o operatie. Si anume aceea de a-i intimida si de a-i impiedica sa voteze pe oameni. Traian Basescu, impreuna cu echipa sa de campanie si cu varfurile PDL, procedeaza astazi dupa acelasi model. Nu exista ceva mai antidemocratic decat solicitarea ca propriul electorat sa nu se prezinte la vot, decat impiedicarea celor care doresc sa faca acest lucru. Iata ca astazi staff-ul lui Traian Basescu se face vinovat nu numai de decizia neparticiparii la vot a propriilor sustinatori, ci si de tentative de a bloca deptul de a se exprima al celor care doresc. Prima actiune este profund antidemocratica si ar fi trebuit deja ca ea sa fie sanctionata de toti partenerii nostri euroatlantici. Ceea ce, in mod straniu, nu s-a intamplat. Inca. O alta similitudine intre Ceausescu si Basescu este aceea de a pune semnul egalitatii intre persoana conducatorului si statul in sine. Tendinta si a unuia si a celuilalt de a se confunda cu Muntii Carpati, cu Dunarea sau chiar cu Rosia Montana. Asta se intampla pentru ca dictatorii puri ori disimulati in autocrati sunt lacomi, avizi chiar, de putere. Si vor sa fie idolatrizati.

    In caz contrar, si unul si altul recurg la institutiile de forta pe care se sprijina. Primul se bazeaza pe securitate si o Justitie aservita, cel de-al doilea pe serviciile secrete, pe procurori aserviti, pe alte institutii ale statului, la fel de aservite, si pe o Justitie injosita. Acestea au rolul de a-i anihila pe adversarii politici si de a-i speria pe propriii sustinatori.

    Nici Ceausescu si nici Basescu nu dau doi bani pe parlamentarism. Marea Adunare Nationala a fost o caricatura de parlament iar Basescu a incercat sa faca din Parlamentul Romaniei, si a si reusit un timp, tot o caricatura. La fel in ceea ce priveste presa. Primul i-a pus botnita prin cenzura, al doilea a incercat s-o treaca pe lista pericolelor majore pentru siguranta nationala, in timp ce pe unii ziaristi s-a straduit sa-i compromita iar pe altii sa-i cumpere. Pe bani publici.

    Coruptie a fost si sub Ceausescu si este si sub Basescu, cu diferenta ca acum ea s-a institutionalizat. Iar marii corupti sunt cei mai fideli sustinatori ai regimului. Motivul pentru care Basescu a subordonat politic procuratura este de a-si proteja propriii corupti, in paralel cu rafuiala impotriva adversarilor politici.

    Si unul si altul nu s-au mai saturat de viloaie. In Bucuresti, la munte si la mare. In care, si intr-un caz, si-n celalalt, s-au lafait progeniturile. Care, in plus, au fost si impinse politic.

    Si, pentru o vreme, in schimbul unor favoruri pe care le-au platit integral romanii, atat Ceausescu, cat si Basescu s-au bucurat si de protectie de la Washington, si de protectie acordata de marile capitale europene. Ba unul dintre ei s-a plimbat chiar cu caleasca Reginei Marii Britanii.

    Sursa: CorectNews

     Reply
    • timisoara says:
      27 iulie 2012 at 2:54 pm

      PARLAMENTUL Romaniei,este PRINCIPALA FRANA ,a democratiei in tara noastra!

      Este in parte buna format din oportunisti,penai,incompatibili si incompetenti !

       Reply
      • mrjack says:
        27 iulie 2012 at 4:21 pm

        Banuiesc ca tu vrei o „democratie originala” doar cu presedinte, nu? Pai propune si tu, la urmatoarele alegeri, daca nu se prezinta 80% din populatia cu drept de vot inregistrata conform recensamantului din 1988, atunci sa fie revalidat presedintele in functie. Ca Parlamentul e clar ca vrei sa-l desfiintezi.

         Reply
        • timisoara says:
          28 iulie 2012 at 7:53 am

          Daca asta ai inteles ,este clar „ramane cum am stabilit”,nu are rost sa aspiram spre MERITOCRATIE.

          Important este sa avem ,burdihanul plin in momentul in care vorbim.

           Reply
  5. timisoara says:
    27 iulie 2012 at 8:49 am

    D-na M.Macovei,tot ce spuneti dv.,d-l T.Basescu si cei care lupta pt un viitor democratic si civilizat ,al Romaniei, este sustinut de PROBE(scrise,audio si video).

    Parte din vina ,ca acesti indivizi au ajuns in aceasta faza o are si PDL-ul.

    S-au alipit de el (PDL) tot felul de „dubiosi”,oportunisti,si transfugi care aveau interese diferite de ale dv. si ale tarii.

    Datorita „slabelor reactii”,ale , PDL,s-a permis cresterea infioratoare ,a acestei formatiuni malformate ,numita USL,care nu s-a jenat si nu se jeneaza sa faca”acorduri”si intelegeri , gen aceasta cu gruparea „paramilitara”Dogaru.

    Sunt in stare sa semneze acorduri si cu AL’Qaida, doar sa isi apere interesele proprii si penalii.

    Programul lor nu are nimic cu interesul meu ,cetatean simplu, cu interesul Romaniei stat membru UE ,sau cu Europa.

    Am sperante ,dar recunosc ,ca sunt infime ca se mai poate drege ceva.

    Cele doua „gaste”suspendace, si cei din spatele lor ,au pus la punct un plan dur,si se bazeaza pe „structuri”mafiote,(tv-uri,organizatii paramilitare ,soc. civila bizara etc),si un electorat ales dupa sintagma „prosti ,da multi”.

    D-na M.M ,ma bucur ca existati,mabucur ca aveti curaj,ca sunteti cinstita si demna.

    Sunt alaturi de dv.,de T.B si cei din jurul dv.!

    ROMANIA SE AFLA INTR-UN MARE PERICOL!

    NU VOI MERGE LA REFERENDUM!(din motivele pe care le sustineti si dv).

    Va fi greu sa ne recuperam ,tara furata de niste TICALOSI!

    Vin ,vremuri grele!

    Dar nu ne lasam intimidati si vom face tot ce putem(noi de la nivelul nostru de simpli cetateni),iar dv. si ceilalti asemeni dv. de la nivel de lideri!

    SUCCES d-na M.MACOVEI!

     Reply
  6. sibfag says:
    27 iulie 2012 at 9:20 am

    Doamna Macovei ,

    Va rog sa anuntati institutiile europene despre acest document .

    Este f grav ce se intampla.

    Sunt profund dezamagita de situatia in care ne aflam .

    Nu este normal ca niste pensionari neinfoemati dar manipulati sa decida pentru copiii nostri .

    NU MERGEM LA VOT !

     Reply
  7. Valeriu Mangu says:
    27 iulie 2012 at 10:40 am

    Doamna Monica Macovei,

    In continuare prezint:

    ARGUMENTUL Nr. 2

    de invalidare a referendumului,

    indiferent de numarul de participanti si, respectiv, indiferent de numarul voturilor exprimate cu “DA” sau “NU”.

    Intr-o serie de decizii ale sale privind constitutionalitatea Regulamentului Senatului – v., de ex., Decizia nr. 46/1994 -, Curtea Constitutionala a analizat forta juridica a hotararilor Camerelor, respectiv ale Parlamentului.

    Potrivit considerentelor respectivei Curti, hotararile in cauza nu pot privi decat subiectele de Drept cu care Camerele, respectiv Parlamentul au raporturi juridice de ordin constitutional, raporturi specificate in mod explicit si expres de Constitutie. Mai clar spus, vazand procedura de legiferare prevazuta de Constitutie, dat fiind continutul si, respectiv, procedura de adoptare, o hotarare a Parlamentului, respectiv a unei Camere nu se incadreaza in categoria legilor si aceasta deoarece, in primul rand, o astfel de hotarare nu este supusa promulgarii.

    Cat priveste efectele juridice, hotararile Parlamentului, ale celor doua Camere nu pot stabili drepturi si obligatii decat pentru subiectele evocate mai sus – deputati, senatori, autoritati, demitari si functionari publici cu care se afla in raporturi de ordin constitutional. Numai legea, ca act juridic adoptat de Parlament si, respectiv, promulgat de Presedintele Romaniei poate sa consacre drepturi, respectiv obligatii pentru alte subiecte de Drept decat cele nominalizate mai sus.

    Asa stand lucrurile, Hotararea nr. 34/2012 a Parlamentului, potrivit careia data referendumului este 29 iulie 2012, iar acesta este obligatoriu nu poate fi opusa ceatenilor, altor autoritati cu care Parlamentul nu are raporturi de ordin constitutional. Mai precis spus, ea nu poate obliga in nici un fel alte subiecte decat cele nominalizate anterior.

    Considerentele anterioare se completeaza cu precizarea ca hotararile Parlamentului obliga diverse subiecte cu care acesta se afla in raporturi de ordin constitutional numai in masura in care respectivele obligatii sunt in mod explicit si expres prevazute in Constitutie.

    In lumina celor expuse mai sus data referendumului este stabilita in mod neconstitutional, ca si obligativitatea acestuia.

    (Va urma)

    Al dvs., Valeriu Mangu

     Reply
  8. romanique says:
    27 iulie 2012 at 11:07 am

    Bravo, Monica! sintem alaturi de tine si vrem sa fii alaturi de noi, asa cum ai promis: . Sa ne auzim cu bine la intoarcerea lui Base la Cotroceni. Doamne-ajuta!

     Reply

Lasă un răspuns Anulează răspunsul





Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 26 de abonați

Arhive
2016 - 2019 © Monica Macovei

Made by Mircea