1. Procurorii au confirmat constatarea Agenției de Integritate, care susține că deputatul UDMR Mate Andras Levente s-a aflat în conflict de interese pentru că și-a angajat soția la cabinetul de europarlamentar. Contractul de muncă al soției era avizat chiar de deputatul UDMR, adică în familie.
Deputatul Mate Andras Levente este inițiatorul neobosit al mai multor propuneri și amendamente prin care urmărește să fie mutilată Agenția de Integritate, astfel încât instituția să nu mai aibă puteri și să nu mai poată verifica declarațiile de avere, incompatibilitățile și conflictele de interese. Adică să nu-l mai verifice nici pe el.
Mate Andras Levente a vrut chiar ca demnitarii să fie scoși din definitia funcționarilor publici, ceea ce ar fi însemnat că nu mai pot fi anchetați și pedepsiți penal pentru luare de mită, trafic de influență, conflict de interese, abuz in serviciu, etc.
Odată cu trimiterea în judecată a dosarului penal pe numele lui Mate Andras Levente, UDMR trebuie să retragă proiectele legislative inițiate de acesta care vizează Agenția de Integritate, pentru că avem dovada că urmărea un interes personal prin aceste modificări.
2. Liberalul Emilian Frâncu a fost condamnat pentru corupție la patru ani de închisoare cu suspendare. Faptul că judecătorii au decis că sentința este cu suspendare nu înseamnă că îl consideră nevinovat pe Emilian Frâncu.
Din contră, sentința Tribunalului București arată că liberalul Frâncu este vinovat și pentru asta a fost condamnat penal.
Ieșirea lui Emilian Frâncu din închisoare nu șterge condamnarea penală de patru ani, iar PNL ar trebui să arate că îi respectă pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea și să îi ceară să renunțe la funcția de primar. Niciun oraș din țară nu trebuie să fie condus de un condamnat penal pentru fapte de corupție.